Με 25,5% στην Ελλάκτωρ η Invesco

Με τη συναλλαγή αυτή η Farallon αποχωρεί από το κάδρο των εξελίξεων στην Ελλάκτωρ

H Ιnvesco των κ.κ. Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη άσκησε το δικαίωμα που είχε συμφωνηθεί με την Permanoaro (οικογένεια Καλλιτσάντση και Farallon) και απέκτησε το 18,33% της Ελλάκτωρ.

Μάλιστα οι δύο εφοπλιστές αγόρασαν επιπλέον ποσοστό 2,2% από την Permanoaro και σε συνδυασμό με το 5,002% που κατείχαν ελέγχουν πλέον το 25,5% του εισηγμένου ομίλου.

Με τη συναλλαγή αυτή η Farallon αποχωρεί από το κάδρο των εξελίξεων στην Ελλάκτωρ λαμβάνοντας τα χρήματα που είχε δανείσει το 2018 στην οικογένεια Καλλιτσάντση για να αποκτήσει η τελευταία τον έλεγχο του ομίλου παίρνοντας το αρχικό της κεφάλαιο (περίπου 50 εκατ) συν τους τόκους της περιόδου.

Οι Ολλανδοί της Reggenborgh ελέγχουν άμεσα το 14,17% της Ελλάκτωρ και έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Λεωνίδα Μπόμπολα να αποκτήσουν επιπλέον 12,54% ανεβάζοντας το ποσοστό τους στην Ελλάκτωρ στο 26,7%. Και οι δύο πλευρές μέχρι τη συνέλευση της Ελλάκτωρ στις 27 Ιανουαρίου αναμένεται να ενισχύσουν τα ποσοστά τους και μαζί με φίλιες δυνάμεις να διεκδικήσουν τη διοίκηση της εταιρείας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.