Προετοιμασία 15΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
500 γρ. ελιές ή θρούμπες ή τσακιστές
1 ματσάκι ρόκα ή γλιστρίδα
3 – 4 ραπανάκια ψιλοκομμένα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
Λίγο αφρό αλατιού
1 πρέζα σουμάκι
1 κουτ. σούπας βινεγκρέτ πετιμέζι ή χαρουπόμελου
3 – 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα
1/2 ρόδι, οι σπόροι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές.
Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε εντελώς τη ρόκα με απορροφητικό χαρτί.
Ψιλοκόβουμε τις ελιές, τα ραπανάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε μια γαβάθα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στα δύο, το πολτοποιημένο σκόρδο, αλάτι και σουμάκι.
Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ χτυπώντας σε ένα μπολ τη βινεγκρετ πετιμέζι ή χαρουπόμελου με το ελαιόλαδο μέχρι να ενοποιηθούν.
Την προσθέτουμε στη σαλάτα, ανακατεύουμε και στολίζουμε με τη ρόκα ή τη γλιστρίδα, τα καρύδια και τους σπόρους ροδιού.