Προετοιμασία 20’, Ψήσιμο 15’
ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα)
1 κ. μανιτάρια πορτομπέλο
1 κόκκινη πιπεριά
1 σκ. σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι πράσο
1 καρότο
Φρέσκα αρωματικά βότανα (σχινόπρασο και εστραγκόν από 10 φυλλαράκια) ή 10 φύλλα εστραγκόν ξερά
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
Τυριά 200 γρ. συνολικά (μετσοβόνε, φέτα, κεφαλοτύρι)
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Μαύρο πιπέρι, ροζ πιπέρι σε κόκκους
Αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τα κοτσάνια τους. Ξύνουμε τη «κοιλιά» τους με ένα κουτάλι για να κάνουμε χώρο για τη γέμιση. Κρατάμε τη σάρκα από τα μανιτάρια.
Ψιλοκόβουμε την πιπεριά, το σκόρδο, το πράσο και το καρότο. Σοτάρουμε σε λίγο λάδι, για λίγο, το κρεμμύδι, κατόπιν την πιπεριά και το τριμμένο καρότο. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και τα φρέσκα αρωματικά βότανα ψιλοκομμένα (ή τα ξερά φύλλα εστραγκόν), το σκόρδο και τη σάρκα από τα μανιτάρια και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε (εκτός από μια κουταλιά σούπας για κάθε μανιτάρι) με τα λαχανικά. Με ένα κουτάλι, γεμίζουμε κάθε ένα μανιτάρι, ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί πάνω σε κάθε ένα μανιτάρι, ραντίζουμε με λίγο βούτυρο και τα ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180°C. Σερβίρουμε με κόκκους ροζ πιπεριού σε κάθε μανιτάρι.