Τι γυρεύουν οι Αμερικανοί στο Στεφανοβίκειο

Με την έλευσή τους έχουν ενισχυθεί και τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19.

Ούτε ο κορωνοϊός, ούτε η πανδημία στάθηκαν εμπόδιο να αποτρέψουν τα ραντεβού των Αμερικανών με το Στεφανοβίκειο.
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή έρχονται οι Αμερικανοί με τα υπερσύγχρονα ελικόπτερά τους για συνεκπαίδευση με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Κάθε χρόνο, προτιμούν την χώρα μας λόγω των εύκρατων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αλλά και λόγω της πολιτικής σταθερότητας που υπάρχει.
Δεν είναι και λίγοι. Κάπου 400 Αμερικανοί στρατιωτικοί, της 101ης Combat Aviation Brigate ήρθαν φέρνοντας μαζί τους 21 επιθετικά ελικόπτερα Apache και μεταφορικά Black Hawk και για πρώτη φορά τέσσερα από τα «Μαύρα Γεράκια» είναι ειδικά για αποστολές με νοσοκομειακό εξοπλισμό διάσωσης μάχης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με την έλευση των Αμερικανών έχουν ενισχυθεί και τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19 στη βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο και έχει ενισχυθεί και το στρατιωτικό υγειονομικό της ταξιαρχίας.

Τι γυρεύουν οι Αμερικανοί στο Στεφανοβίκειο; Ήρθαν για ασκήσεις συνεκπαίδευσης με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Και συγκεκριμένα με την Αεροπορία Στρατού, αλλά και με την Πολεμική Αεροπορία. Σε λίγες ημέρες αρχίζουν οι ασκήσεις διακλαδικότητας και η συνεκπαίδευση στο σύγχρονο πεδίο μάχης, ενώ με την παρουσία 400 Αμερικανών στην περιοχή θα δώσει οικονομική ώθηση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.