Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, οι συνεργαζόμενοι με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά δημιουργοί, ανάμεσα σε μια ιδιάζουσα κατάσταση αναμονής και προετοιμασίας, βγαίνουν στην πόλη, συνομιλούν μαζί της και μοιράζονται μαζί μας την αγωνία του δημιουργικού μυαλού.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Φοίβου Δεληβοριά και του Δημήτρη Καραντζά που συνομιλούν για την επιθεώρηση που ετοιμάζουν για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Σκέφτηκαν λοιπόν να ξεκινήσουν επιθεωρώντας την άδεια Αθήνα του τέλους του 2020. Τον στολισμό του δέντρου, τον Μεγάλο Περίπατο, το σιντριβάνι στην Ομόνοια. Ο Φοίβος Δεληβοριάς φορώντας την καθημερινή παραδοσιακή στολή του, ο Δημήτρης Καραντζάς τη στολή του επιθεωρητή. Συζήτησαν για την παράδοση της επιθεώρησης, σιγοτραγούδησαν ρεφρέν που έχουν – ή δεν έχουν – να κάνουν με την Ιστορία μας, θυμήθηκαν οριακά ελληνικά κείμενα, ετοιμάζοντας ένα προσωπικό – όσο και λαϊκό –, μουσικό – όσο και κωμικό – πολυπρόσωπο θέαμα στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, όταν έρθει η ώρα το τελευταίο να σηκώσει αυλαία ξανά. Στην μετακίνησή τους, ο Παντελής Μάκκας και ο φακός του ήταν εκεί.

Συντελεστές της δράσης Μετακίνηση 7/ Κάνε τη διαδρομή που ονειρεύεσαι

Σκηνοθεσία: Παντελής Μάκκας

Μοντάζ: PMstudio

Καλλιτεχνική διεύθυνση και οργάνωση: Ζωή Χατζηαντωνίου

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πουλής

Μετακινήσεις 7:

Δημήτρης Καραντζάς – Φοίβος Δεληβοριάς «1821 – Η επιθεώρηση» από τις 22 Δεκεμβρίου https://youtu.be/xTlptXGiwFA

Εχουν προηγηθεί :

Σίμος Κακάλας «Η στρατιωτική ζωή εν Ελλάδι» https://youtu.be/to03HXBw3M0, Λευτέρης Γιοβανίδης «ΛουκήςΛάρας» https://youtu.be/MA8gqZw8O88,

Τάκης Τζαμαργιάς «Το μινόρε της αυγής”https://youtu.be/_o_1hJZbJEM.

και ακολουθούν :

Ζωή Χατζηαντωνίου «Amalia Melancholia, η βασίλισσα των φοινίκων» από 29 Δεκεμβρίου

Αντζελα Μπρούσκου «Η γυναίκα της Ζάκυθος» από 5 Ιανουαρίου.