Η μεγάλη μάχη του εμβολιασμού

Περισσότερα τεστ, αλλαγή σχεδιασμού

Η ελπίδα λόγω του εμβολίου κατά της COVID-19 και η αγωνία για τα εφιαλτικά σενάρια νέας έξαρσης της πανδημίας μετά τις γιορτές θα αναμετρώνται τις προσεχείς εβδομάδες.

Ο συνδυασμός αυτός αντιμετωπίζεται ως η μεγαλύτερη πολιτική πρόκληση της περιόδου στο κεντρικό επιτελείο της κυβέρνησης, εν όψει της επιχείρησης εμβολιασμού, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Πρόσωπα από το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον την περιγράφουν ως το «μεγαλύτερο εγχείρημα του ελληνικού κράτους από τη μεταπολίτευση και μετά» και υπό αυτή την έννοια σταθμίζονται και οι πολιτικές διαστάσεις του ζητήματος.

Στις 26 Δεκεμβρίου τα πρώτα εμβόλια

Εν αναμονή της γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το εμβόλιο της Pfizer/BionTech στις αρχές της εβδομάδας, στο Μέγαρο Μαξίμου εντείνεται η πίεση, καθώς ο συντονισμός φορέων και συναρμοδίων αρχών εντός των αμέσως επόμενων ημερών θα πρέπει να είναι αστραπιαίος και δίχως περιθώρια αστοχίας. Τα πρώτα εμβόλια αναμένονται στη χώρα στις 26 Δεκεμβρίου. Εν όψει αυτών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε την Παρασκευή σε σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με αντικείμενο το σχέδιο εμβολιασμού και τη γιγαντιαία πρόκληση υλοποίησής του. Εκεί θα στηθεί το «αρχηγείο» για τον συντονισμό και την παρακολούθηση της επιχείρησης «Ελευθερία».

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του ΒΗΜΑΤΟΣ που κυκλοφορεί

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.