Το μυστικό της Συλλογής Γουάλας

Ενα από τα πιο κομψά και πολύτιμα μουσεία του Λονδίνου είναι και ένα από τα λιγότερο γνωστά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Τhe Wallace Collection ονομάζεται το «μικρό» μουσείο με τα μεγάλα έργα στο κέντρο του Λονδίνου, το οποίο (αδίκως) δεν ανήκει στις πρώτες επιλογές όσων ταξιδεύουν στη βρετανική μητρόπολη. Αυτό το εντυπωσιακό μουσείο που βρίσκεται δυο βήματα από την πασίγνωστη Bond Street, περιλαμβάνει μια σύνοψη όλων όσα συνέβησαν στην Ευρώπη στην εποχή του μπαρόκ, από την Ισπανία μέχρι την Ολλανδία και από την Αγγλία μέχρι την Ιταλία, αν και τα εκθέματα καλύπτουν και τις περιόδους που προηγήθηκαν και ακολούθησαν.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Μαριλένα Αστραπέλλου μάς μεταφέρει στην ατμόσφαιρα του εξαιρετικού μουσείου, το οποίο φιλοξενεί μεταξύ άλλων έργα των μεγάλων της ζωγραφικής, όπως την «Κυρία με τη βεντάλια» (1639-39) του Ντιέγκο Βελάσκεθ, το «Τοπίο με ένα ουράνιο τόξο» (περ. 1636) του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, τον «Γελαστό ιππότη» (1624) του Φρανς Χαλς ή τον πίνακα «Ενας χορός με τον ρυθμό της μουσικής» (1634-36) του Νικολά Πουσέν.

Μάλιστα την Ανοιξη, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ετοιμάζεται να φέρει κοντά για πρώτη φορά έπειτα από 200 χρόνια δύο αριστουργηματικά τοπία του Ρούμπενς.

Από τη μία το έργο της συλλογής Γουάλας «Τοπίο με ένα ουράνιο τόξο, και από την άλλη εκείνο που έχει στην κατοχή της η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, το «Θέα του Χετ Στέεν νωρίς το πρωί» (1636).

Επιπλέον, στο μουσείο στεγάζεται επίσης η πιο σημαντική συλλογή έργων γαλλικής τέχνης του 18ου αιώνα που βρίσκεται εκτός Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένων αριστουργημάτων καλλιτεχνών όπως ο Ντελακρουά και ο Βατό.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.