Κινηματογράφος : Στηρίζοντας την αίθουσα… online

Η StraDa Flms κάνει online πρεμιέρα της ταινίας Α΄Προβολής «Lara» σε e-cinema από τις 17 Δεκεμβρίου, δίνοντας έτσι δυνατότητα ενίσχυσης αιθουσών που παραμένουν λειστές λόγω covid

Η «Lara»,  δεύτερη  μεγάλου μήκους ταινία του Γιαν Ολε Γκέρστερ, σκηνοθέτη της πολύ γνωστής ταινίας «Oh boy», είναι η ταινία Α΄ Προβολής που θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Δεκεμβρίου ψηφιακά (online) από τη StraDa Films (www.stradafilms.gr, StraDa e-cinema).

Το μυστικό είναι ότι με αυτόν τον τρόπο, η εταιρία δίνει τη δυνατότητα συνεργασίας και σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες. Πως θα λειτουργήσει η online θέαση; Απλά: o θεατής θα μπορεί να παρακολουθήσει την ταινία  χωρίς συνδρομή, αγοράζοντας ένα ψηφιακό εισιτήριο (virtual e-ticket) και με αυτόν τον τρόπο ενισχύοντας κάποια αίθουσα της δικής του επιλογής.  

Είναι ένας τρόπος με τον οποίο η εταιρία του Τάκη Βερέμη δίνει τη δυνατότητα σε αίθουσες- συνεργάτες της, να συμμετέχουν στην online ψηφιακή διανομή ταινιών Α’ Προβολής παρά το γεγονός ότι οι αίθουσες παραμένουν, λόγω covid ακόμα κλειστές.

Μέσω ειδικού παραθύρου/  «virtual γκισέ», ο θεατής με αγορά e-ticket  μπορεί να στηρίξει έμπρακτα την αίθουσα που αγαπά. 

Σε ότι αφορά την ίδια την ταινία «Lara», είναι η ιστορία της ηρωίδας του τίτλου (Κορίνα Χάρφουχ) η οποία ετοιμάζεται  να γιορτάσει τα 60α γενέθλιά της,  παρακολουθώντας το πιο σημαντικό κονσέρτο πιάνου στην καριέρα του γιού της.

Ωστόσο, το αρχικό σχέδιό της θ’ ανατραπεί σε μια ταινία απανωτών εκπλήξεων που κέρδισε δύο Βραβεία της Γερμανικής Ένωσης Κριτικών (Καλύτερης Ταινίας, Γυναικείας Ερμηνείας), έχοντας λάβει μέρος σε περισσότερα από 15 διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ (Κάρλοβι Βάρι, Σικάγο, Λιουμπλιάνα, Παλμ Σπρινγκς κ.α.)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.