Μια όμορφη πλούσια Αμερικανίδα εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Ο – ωραίος σαν σταρ του Χόλιγουντ – σύζυγός της, με τον οποίο έχουν χωρίσει άσχημα και βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια των πέντε παιδιών τους, θεωρείται βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της (παρόλο που πτώμα δεν έχει βρεθεί) και αυτοκτονεί λίγες ημέρες αφού του απαγγέλλονται επίσημα κατηγορίες.

Δεν δυσκολεύεται να καταλάβει κανείς γιατί αυτή η υπόθεση έχει καθηλώσει την κοινή γνώμη των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια και είναι μάλλον απίθανο να μην τη δούμε να μεταφέρεται στο άμεσο μέλλον στη μικρή οθόνη – ως μίνι σειρά στο Netflix, για παράδειγμα.

Η ιστορία βεβαίως διαθέτει και εγχώριο ενδιαφέρον, καθώς στο επίκεντρό της βρίσκεται ο Ελληνας Φώτης Ντούλος, γνωστός «ζεν πρεμιέ» των νοτίων προαστίων της Αθήνας τη δεκαετία του ’80.

Στο BHMAgazino – Special Issue – Christmas Wishes που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Γιώργος Νάστος επιχειρεί μια «αναψηλάφιση» αυτής της συναρπαστικής, τραγικής ιστορίας και συμπληρώνει κάποια κενά για τη ζωή της αγνοούμενης Τζένιφερ Φάρμπερ, καθώς σε άρθρο που δημοσιεύθηκε τον πρόσφατα στο «Vanity Fair», η γνωστή ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος Βανέσα Γρηγοριάδη σχημάτισε μια πιο πλήρη εικόνα για το θύμα, την οποία είχε γνωρίσει και προσωπικά, γιατί θεωρεί ότι τα Μέσα την έχουν παρουσιάσει απλώς ως «στερεοτυπική μαμά εύπορων προαστίων», κάτι που την αδικεί.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino – Special Issue – Christmas Wishes που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»