Προετοιμασία 15’/ Μαγείρεμα 10’/ Ψήσιμο 25′
ΥΛΙΚΑ (για 8-10 μερίδες)
1 έτοιμη ζύμη για τάρτες
1 κιλό σπανάκι
200 γρ. blue cheese
1 κρεμμύδι ξερό
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
100 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 αβγό
Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τάρτες ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°-170°C. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σπανάκι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε το blue cheese, το αβγό και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 10 λεπτά. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα και ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού κόψουμε.