Βινύλιο για μια «Μπαλάντα»

Η μουσική επένδυση της τελευταίας ταινίας του Γιάννη Οικονομιδη «Η μπαλάντα μιας τρύπιας καρδιάς», κυκλοφόρησε στην μορφή που πραγματικά της αξίζει

Υπήρξε ένα από τα πρώτα κινηματογραφικά «θύματα» του πρώτου lockdown αλλά στην συνέχεια μετετράπη σε μια από τις μεγάλες επιτυχίες των θερινών σινεμά.

Αναφερόμαστε φυσικά στην τελευταία ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς», της οποίας η μουσική επένδυση κυκλοφόρησε προσφάτως σε βινύλιο.

Η jazz noir του Γάλλου συνθέτη Ζαν Μισέλ Μπερνάρ σε συνδυασμό με το επαρχιακό «γκανγκστερικό» κλίμα της ταινίας φτιάχνουν έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό και εκφράζουν απολύτως το όραμα του σκηνοθέτη: να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα η οποία να θυμίζει εκείνη του «Ασανσέρ για Δολοφόνους» σε μουσική Mάιλς Ντέιβιs ή του αριστουργηματικού «Εν Ψυχρώ», την μουσική του οποίου υπογράφει ο Κουίνσι Τζόουνς.

Λέει ο Γιάννης Οικονομίδης: «Η συνάντηση με τον Ζαν-Μισέλ Μπερνάρ ήταν μια αποκάλυψη για μένα. Ένας υπέροχος άνθρωπος. … Ένας Καλλιτέχνης φτιαγμένος από αυτό το μοναδικό υλικό, τόσο σπάνιο αυτές τις εποχές που όλα πάνε κατά διαόλου. Είναι ένας ξεχωριστός, αληθινός δημιουργός, και η μουσική του δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Ο Ζαν-Μισέλ είναι η μουσική του, και η μουσική του είναι ο Ζαν-Μισέλ».

Σύμφωνα με τη Veego Records από την οποία κυκλοφόρησε το σάουντρακ η κυκλοφορία του «αποτελεί μια ενόρμηση, μια ενστικτώδη ανάγκη που γεννήθηκε καθώς η μουσική της επένδυση θυμίζει εμβληματικά έργα ενώ ταυτόχρονα κλείνει το μάτι στις μελωδίες του Κώστα Καπνίση από τα ‘60s του Ελληνικού Κινηματογράφου. Οι μουσικές αυτές είναι που καταφέρνουν να αναδείξουν και να αναδειχθούν από την ποιότητα του βινυλίου όσο λίγες…»

Πληροφορίες

Το soundtrack της ταινίας «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» κυκλοφορεί σε συλλεκτική έκδοση βινυλίου που περιέχει το πόστερ της ταινίας και είναι διαθέσιμο μέσα από το online shop της Veego Records και σε όλα τα κεντρικά δισκοπωλεία.

H ταινία θα κυκλοφορήσει σύντομα online.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.