Προετοιμασία 25΄ Μαγείρεμα 29΄
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
200 γρ. σέλερι
200 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
1 λίτρο νερό
Αλάτι, πιπέρι
250 γρ. πέτουρα (ζυμαρικά σαν χυλοπίτες) ή κάποια άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
100 γρ. χέλι καπνιστό, ψιλοκομμένο
120 γρ. Σαν Μιχάλη ή παρμεζάνα ή κάποιο άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας, τριμμένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ψιλοκόβουμε το σέλερι και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε ελαφρά, μέχρι να γυαλίσουν, σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα πέτουρα. Βράζουμε για 14 λεπτά ακόμη. Ενδεχομένως να χρειαστεί να προσθέσουμε ζεστό νερό. Περίπου 2 λεπτά προτού αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το χέλι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τριμμένο Σαν Μιχάλη και ωμό ελαιόλαδο.