Από τις 26 ως τις 29 Νοεμβρίου, το International Micro μ Festival, επετειακό εφέτος καθότι κλείνει 10 χρόνια λειτουργίας, θα βρεθεί  και πάλι όπως κάθε χρόνο δίπλα στο κοινό του – αυτή την φορά όμως μέσω διαδικτύου και σε συνεργασία με την Ψηφιακή Πλατφόρμα του FESTHOME. Λόγω των συνθηκών COVID 19 οι προβολές σε αίθουσες δεν είναι εφικτές.

 

Το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ αποτελείται από 15 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους, ενώ το Διεθνές θα προβάλλει επιλεγμένες ευρωπαϊκές ταινίες μικρού μήκους, όλες με σημαντικές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ.

Η Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη και ο Κώστας Κορωναίος πρωταγωνιστούν στην ταινία «Premier amour» του Χάρη Ραφτογιάννη

 

Αναλυτικότερα οι 15 ταινίες του διαγωνιστικού είναι οι «Cloud» του Μιχάλη Δημητρίου, «Hansel» της Βίβιαν Παπαγεωργίου, «Butterfly» του Λάζαρου Λαζαρίδη, «Milkyway» του Λευτέρη Γιαννακουδάκη, «Η γυναίκα με τους παπαγάλους» του Μιχάλη Καλοπαίδη, «Αυτή η νύχτα» του Κωνσταντίνου Γουργιώτη, «Pasiphae» του Βασίλη Σταυρόπουλου, «Μarie» του Παναγιώτη Κράββαρη, «Στο δωμάτιο» της Γεωργίας Σωτήρχου, «Violetta» του Φοίβου Ήμελλου, «Καρτ ποστάλ από το Ελληνικό» της Αφροδίτης  Κατερινοπούλου, «Χίμαιρα» της Μελίνας Λουκανίδου, «Μπαρόκ» της Χρύσας Κουτράκου και  «Under» του Βαγγέλη Μπέκα.

Η Νατάσα Ρουμιαντσέβα σε σκηνή από την «Χίμαιρα¬ της Μελίνας Λουκανίδου

 

Να σημειωθεί ότι για ακόμη μια χρονιά το κοινό θα κληθεί με την ψήφο του να επιλέξει την φετινή αγαπημένη του ελληνική ταινία μικρού μήκους.

Η δέκατη διοργάνωση μας θυμίζει αυτά που έχουν πραγματικά σημασία και με έναν περίεργο τρόπο να υπογραμμίσει την αξία της ιδέας που πριν μια δεκαετία ξεκινήσαμε, να ενώσουμε «ζωντανά» μέσω της τεχνολογίας το κινηματογραφικό κοινό σε όλη την Ελλάδα» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το φεστιβάλ.

 

Πληροφορίες σχετικά με την ακριβή διαδικασία της Online παρακολούθησης θα ανακοινωθούν από την ιστοσελίδα www.micromfestival.gr/ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 20/11.