Ισόπαλο έληξε το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Premier League.

Ο Σαλάχ άνοιξε το σκορ από το σημείο του πέναλτι στο 13ο λεπτό, με τον Ζεσούς να ισοφαρίζει στο 31ο λεπτό. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους τους Champions League έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ανατροπή με τον Ντε Μπρόινε, ο οποίος αστόχησε σε πέναλτι.

Στην κορυφή της Premier League βρίσκεται πλέον μόνη η Λέστερ με 18 βαθμούς, η οποία ταξιδεύει στο «Άνφιλντ» την επόμενη αγωνιστική (21/11) σε ακόμα ένα σπουδαίο ματς.

Το ματς

Οι «κόκκινοι» ξεκίνησαν πολύ επιθετικά, ασκώντας τρομερό πρέσινγκ από τα πρώτα λεπτά στη Σίτι. Ήδη, στο 1ο λεπτό ο Αλεξάντερ-Άρνολντ βρήκε ωραία τον Φιρμίνο από τα δεξιά στην περιοχή, ο Βραζιλιάνος πέρασε τον Έντερσον αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα εντός γηπέδου.

Η Λίβερπουλ είχε εγκλωβίσει την ανάπτυξη των γηπεδούχων και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 13ο λεπτό. Ο Γουόκερ έπεσε άτσαλα πάνω στον Μανέ και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Σαλάχ ευστόχησε από τα έντεκα βήματα και έκανε το 0-1.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, είχε υπέρ της την κατοχή (58%-42%) και στο 25ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Ντε Μπρόινε έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Στέρλινγκ βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεξί δοκάρι και έκανε το πλασέ, με τον Άλισον να αποκρούει σωτήρια.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, έφτασαν στην ισοφάριση στο 31ο λεπτό. Ο Ντε Μπρόινε βρήκε με ωραία κάθετη τον Ζεσούς στην περιοχή, εκείνος απέφυγε με εντυπωσιακό τρόπο τον Αλεξάντερ-Άρνολντ και από κοντά νίκησε τον Άλισον για το 1-1.

Μετά το γκολ της ισοφάρισης, η Σίτι ανέβασε την απόδοσή της και άλλαξε εντελώς την εικόνα της στον αγωνιστικό χώρο. Στο 32ο λεπτό ο Ντε Μπρόινε έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ανατροπή και επτά λεπτά αργότερα, οι «πολίτες» κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Γκόμεζ, αλλά ο Βέλγος αστόχησε από τα έντεκα βήματα.

Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 44ο λεπτό να δώσει το προβάδισμα στη Λίβερπουλ, αλλά ο Έντερσον μπλόκαρε την προσπάθεια του νεαρού από τα δεξιά μέσα στην περιοχή.

Η Σίτι μπήκε αποφασισμένη ψάχνοντας το δεύτερο γκολ και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες μέσα σε δύο λεπτά.