Μοσχάρι κοκκινιστό με κυδώνια

Κλασσικό, παραδοσιακό, πεντανόστιμο, με τους “χρυσούς” καρπούς της εποχής!

 

Προετοιμασία 30′ Μαγείρεμα 60′ – 70′

ΥΛΙΚΑ  (για 4 μερίδες)

1½  κιλό μοσχάρι στρογγυλό, σε κύβους 5 εκ.

250 ml ελαιόλαδο

250 ml χυμός ντομάτας

4 κυδώνια

1 κ.σ. ζάχαρη

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα, κατά προτίμηση ρηχή, με ελαιόλαδο το μοσχαράκι για 10 – 15 λεπτά. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και, σε σιγανή φωτιά, βράζουμε μέχρι να μαλακώσει (περίπου 40 λεπτά). Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

Στο μεταξύ, πλένουμε καλά τα κυδώνια και κόβουμε το καθένα σε 8 κομμάτια, καθαρίζουμε τα κουκούτσια αφήνοντας τη φλούδα τους. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη και το αλάτι και προσθέτουμε τα κυδώνια, με τη φλούδα προς τα πάνω. Ρίχνουμε ½ ποτήρι νερό και κουνάμε την κατσαρόλα ώστε να πάει η σάλτσα παντού. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια (περίπου 20 λεπτά).

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.