Προετοιμασία 20΄(αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα φασολάκια)/Μαγείρεμα 60΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
1 κιλό φασολάκια καθαρισμένα (μπαρμπούνια ή τσαουλιά)-
αν δεν βρούμε φρέσκα χρησιμοποιούμε κατεψυγμένα.
2 κέχροι (καλαμπόκια) κομμένοι στη μέση
2 πατάτες
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
1 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος (1/2 μάτσο)
2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε καρεδάκια
2 μέτρια κολοκύθια σε μακρόστενα κομμάτια
16 κάστανα προβρασμένα (θα τα βρούμε στα περισσότερα σουπερμάρκετ έτοιμα)
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
120 ml ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καθαρίζουμε τα φασολάκια – εκτός αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Σε μια κατσαρόλα 4-5 λίτρων βάζουμε μια στρώση φασολάκια. Καλύπτουμε με μια στρώση κρεμμύδια. Επαναλαμβάνουμε και προσθέτουμε την ντομάτα και μπόλικο μαϊντανό. Ακολουθεί μια στρώση με πατάτες και τελειώνουμε με μία ακόμη στρώση φασολάκια. Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε γύρω-γύρω στην κατσαρόλα τα καλαμπόκια κομμένα στη μέση. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε για 40 λεπτά με κλειστό το καπάκι. Επειτα προσθέτουμε τα κολοκυθάκια σε στρώση, ½ ποτήρι νερό και τα κάστανα γύρω-γύρω. Την αφήνουμε άλλα 20 λεπτά, πάντα με κλεισμένο το καπάκι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.