Προετοιμασία 20΄ Ψήσιμο 4΄

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

1 ακέρωτο πορτοκάλι

1 ακέρωτο μοσχολέμονο ή λάιμ (αν δεν βρούμε αντικαθιστούμε με λεμόνι)

4 μέτρια προς μικρά κολοκυθάκια

Αλάτι, πιπέρι

10 μεγάλες γαρίδες

1 φινόκιο, κομμένο σε μπαστουνάκια

Ελαιόλαδο για το φινόκιο και το σερβίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε πολύ καλά το πορτοκάλι και το μοσχολέμονο και τα ξεφλουδίζουμε με πίλερ (δεν θέλουμε το λευκό μέρος). Ψιλοκόβουμε τις φλούδες και κρατάμε τα φιλέτα και το ζουμί τους.

Σε ένα μπολ κόβουμε, όσο πιο λεπτά μπορούμε, τα κολοκυθάκια σε φλοίδες (με ένα μαντολίνο). Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον χυμό από τα εσπεριδοειδή. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστεί το κολοκύθι για 6 – 7 λεπτά.

Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά να κάψει. Λαδώνουμε λίγο το φινόκιο και το ψήνουμε μαζί με τις γαρίδες για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε σε μια πιατέλα πρώτα το κολοκύθι και από πάνω τις γαρίδες με το ψημένο φινόκιο. Γαρνίρουμε με τις φλούδες και τα φιλέτα του πορτοκαλιού και του μοσχολέμονου καθώς και τις φύτρες από το φινόκιο. Ψεκάζουμε με λίγο από τον χυμό των εσπεριδοειδών και λίγο ωμό ελαιόλαδο.