Προετοιμασία 5΄
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 300 γρ.)
2 κρόκοι αβγών
1 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση dijon)
Αλάτι, πιπέρι
250 ml ηλιέλαιο
1 κ.σ. ξίδι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τους κρόκους.Προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.Ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί το αλάτι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σε μικρή, συνεχόμενη ροή το ηλιέλαιο, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε καλά.
ΜΥΣΤΙΚΟ
Μία ακόμη πιο εύκολη λύση είναι να βάλουμε όλα τα υλικά σε ένα ψηλό και στενό δοχείο και να τα ανακατέψουμε με ένα μίξερ χειρός ξεκινώντας με κίνηση από κάτω προς τα πάνω.