Η δίκη της Χ.Α. τόσο ως προς τις ποινές όσο και ως προς τον εγκλεισμό των φασιστών / ναζιστών στις φυλακές, ικανοποίησε όλους τους Έλληνες δημοκράτες.
Οι ιδεολογίες του φασισμού, αλλά ιδιαίτερα του ναζισμού, είναι αυτές που επιτέλεσαν τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Μπορεί στο πέρασμα του χρόνου να παρήλασαν από το προσκήνιο , πολλές άλλες βάρβαρες προσωπικότητες, οι οποίες βαρύνονται για πολλά εγκλήματα κατά των συνανθρώπων τους, αλλά όλοι αυτοί ωχριούν μπροστά στον Χίτλερ.
Το πρόβλημα όμως αυτής της κλίκας δεν τελείωσε, δεν έληξε με την απόφαση του δικαστηρίου, γιατί με την τελευταία τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, που έκανε στο «παρά πέντε» η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφαίρεσε το δικαίωμα , σε πολιτικώς τιμωρημένους/φυλακισμένους, να πολιτευθούν και να πάρουν μέρος στις εκλογές μέσα από τις φυλακές.
Αλλά και μια αντίθετη διάταξη δεν θα απέτρεπε την επανεμφάνιση τέτοιων ναζιστικών μορφωμάτων, εφόσον θα μπορούσαν να κατεβάσουν εκλογικό σχήμα με άλλο τίτλο και άλλη ανθρώπινη σύνθεση, αλλά με την αυτή νοοτροπία και καθοδήγηση απ’ αυτούς.
Εδώ θα πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσουμε την επικρατούσα σήμερα αντίληψη, ότι «δεν διώκονται οι ιδέες, αλλά οι πράξεις».
Αυτή η θέση είναι για μας λανθασμένη, γιατί κανένας άνθρωπος δεν φτάνει σε κάποιες πράξεις, αν δεν έχει πρώτα διαμορφωθεί η θεωρητική βάση, δηλαδή , οι ιδέες, που ωθούν το άτομο στη συγκεκριμένη δράση.
Ο ναζισμός της χιτλερικής Γερμανίας, αναπτύχθηκε θεωρητικά για μια δεκαετία, αγκαλιάζοντας τις μάζες, οι οποίες από την θεωρία πέρασαν στην πράξη πολύ πριν ο Χίτλερ καταλάβει την εξουσία.
Τι θα μπορούσε να γίνει
Αρχικά, η κυβέρνηση θα πρέπει με ταχείς ρυθμούς να φέρει κάποια διάταξη στη βουλή, που να κλείνει το δρόμο για το κοινοβούλιο αυτών των ναζιστικών εκτρωμάτων. Σ’ αυτήν την περίπτωση, πιστεύουμε πως οι τριακόσιοι βουλευτές, θα ψηφίσουν σύσσωμοι, ώστε δεν θα υπάρξουν αντιπολιτευτικές θέσεις.
Παράλληλα, με αυτή τη ρύθμιση, πρέπει να εφοδιασθεί κι ο Άρειος Πάγος με πρόσθετες δικαιοδοσίες. Δηλαδή, επειδή ο Α.Π. είναι αυτός που εγκρίνει την ίδρυση ενός πολιτικού Σχηματισμού σε κόμμα, να μπορεί να μπλοκάρει τη δημιουργία αυτού του μορφώματος. Συγκεκριμένα, σήμερα οι προϋποθέσεις της ίδρυσης κόμματος, προβλέπουν :
- κατάθεση ιδρυτικής δήλωσης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είτε από τον Πρόεδρο του νεοϊδρυθέντος κόμματος, ή από την διοικούσα επιτροπή
- κατάθεση ιδρυτικής δήλωσης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είτε από τον Πρόεδρο του νεοϊδρυθέντος κόμματος, ή από την διοικούσα επιτροπή
- υποβολή του καταστατικού ή ιδρυτική διακήρυξη του πολιτικού κόμματος, που να υπογράφεται τουλάχιστον από 200 πολίτες με δικαίωμα ψήφου,
αφού πληρωθούν τα παραπάνω, έχουμε την ίδρυση και τη λειτουργία του πολιτικού κόμματος.
Κάθε κόμμα : Είναι υποκείμενο δικαιωμάτων και υποχρεώσεων
- οφείλει να υπηρετεί τη δημοκρατία. Η οργάνωση και η δράση του κόμματος θα πρέπει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος
- αν παραβεί κάτι, υπόκειται στη νομοθεσία όχι ως κόμμα, αλλά τα μέλη του ως φυσικά πρόσωπα
Η πρώτη παρέμβαση εδώ, κατά την προσωπική μας άποψη, είναι ότι πρέπει η ηγεσία του νέου σχήματος να καταθέτει γραπτή δήλωση, υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο του κόμματος, ότι το νέο πολιτικό σχήμα, θα υπηρετεί και θα υποστηρίζει εμπράκτως, τη λειτουργία της δημοκρατίας. Κατηγορίες, που αποδεικνύουν το αντίθετο, θέτουν άμεσα το κόμμα εκτός λειτουργίας, και τα μέλη που θα κατηγορηθούν για απείθεια προς τούτο, παραπέμπονται στον εισαγγελέα, για τα περαιτέρω.
Ίσως , η ηγεσία του απαγορευθέντος κόμματος, καταφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Όμως σε μια τέτοια περίπτωση το ελληνικό κράτος, θα προβάλλει το «Εθνικό Συμφέρον» και ας κουρεύονται οι όποιοι δικαστές.
Ο θεσμός της δημοκρατίας είναι ελληνική δημιουργία και όχι αντιγραφή, η οποία δε στηρίχθηκε σε κανένα ξένο μοντέλο . Τελεία και παύλα.