Προσφορά εξαγοράς ύψους 9,28 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (6,6 δισ. δολ. ΗΠΑ) έκανε η Coca-Cola Europe για να εξαγοράσει την αυστραλέζικη θυγατρική του ομίλου Coca-Cola Amatil Ltd CCL.AX.

Πρόκειται για μια προσφορά που θεωρείται χαμηλότερη από την πραγματική αξία της Coca-Cola Amatil. Η αυστραλέζικη εταιρεία όμως φέρεται πρόθυμη να δεχθεί την προσφορά εξαιτίας των αβεβαιοτήτων που έχει φέρει παγκοσμίως ο κορωνοϊός, όπως εκτιμούν οι ρεπόρτερ του Reuters Μπάιρον Κέιν και Νίχιλ Νάιναν.

Αν ευοδωθεί προσπάθεια, θα αποτελεί τη μεγαλύτερη συμφωνία εξαγοράς στην Αυστραλία από την αρχή της χρονιάς.

«Η στήριξη της συμφωνίας από την πλευρά των Αυστραλών υποδηλώνει την εκτίμησή τους ότι η ανάκαμψη από την ύφεση στην οποία βύθισε την παγκόσμια οικονομία η πανδημία της Covid-19 θα είναι μια υπόθεση που θα πάρει χρόνια», γράφουν οι ρεπόρτερ του Reuters.

Οι πωλήσεις και τα κέρδη της Coca-Cola Amatil έχουν βυθιστεί από τον περασμένο Μάρτιο εξαιτίας της καραντίνας και της αναστολής της λειτουργίας των εστιατορίων και των μπαρ στη χώρα.

Η τιμή της μετοχής της Coca-Cola Amatil εκτινάχθηκε τη Δευτέρα κατά 15% υψηλότερα συγκριτικά με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής στα 12,31 αυστραλέζικα δολάρια.

Δεν κατάφερε όμως να φτάσει την τιμή προσφοράς των 12,75 δολαρίων που κατέθεσε η Coca Cola Europe για την εταιρεία. Κάτι που υποδηλώνει ότι οι επενδυτές λαμβάνουν σοβαρά υπόψη το ενδεχόμενο να μην ολοκληρωθεί εν τέλει το «ντιλ».