Μελίνα Μερκούρη: Αγνωστες στιγμές από τη ζωή της

Η Μελίνα Μερκούρη θα γιόρταζε στις 18 Οκτωβρίου εκατό χρόνια ζωής και το ΒΗΜΑgazino τιμά την επέτειο αποκαλύπτοντας άγνωστες στιγμές από τη ζωή της.

Ελάχιστες ελληνίδες σταρ γνώρισαν την άνευ ορίων λατρεία του ελληνικού λαού με τον τρόπο που το κατάφερε η Μελίνα Μερκούρη. Αν ζούσε ακόμη, θα γιόρταζε εφέτος τα εκατοστά γενέθλιά της.

Το BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» φιλοξενεί ένα εκτενές αφιέρωμα, βασισμένο σε σπάνιο υλικό που του παραχώρησε το Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη, φωτογραφίες και άγνωστα στιγμιότυπα από τη ζωή της μεγάλης Ελληνίδας, όπως μια χαρακτηριστική στιχομυθία της με τον Αρη Δαβαράκη («Οταν τη χτύπησε η αρρώστια, η Μελίνα άντεξε παλικαρίσια τις επώδυνες θεραπείες. Οι αλλεπάλληλες ακτινοβολίες προκάλεσαν πρόβλημα στη σπονδυλική της στήλη.

Ταξίδεψε για μια επέμβαση στο Παρίσι, που είχε μάλιστα επιπλοκές: μια καρδιακή εμβολή που λίγο έλειψε να της στοιχίσει τη ζωή.

“Χθες το βράδυ πήγα να πεθάνω”, εξομολογήθηκε στον Αρη Δαβαράκη, που την επισκέφθηκε. «Καλά φαίνεσαι τώρα» την ενθάρρυνε εκείνος. “Μα ναι!”, τον ξάφνιασε η Μελίνα: “Χθες πήγα να πεθάνω, όχι σήμερα”») και οι λεπτομέρειες για τη στενή σχέση της με τον Φρανσουά Μιτεράν: «Στις 21 Μαΐου 1981, τη μέρα που ο Μιτεράν έγινε πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, η Μελίνα του προσέφερε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, που εκείνος συνέχισε να κρατά πηγαίνοντας προς το Πάνθεον των Παρισίων και το άφησε πάνω στο μνήμα του γάλλου σοσιαλιστή πολιτικού και φιλειρηνιστή Ζαν Ζορές. Η φιλία του με τη Μελίνα διήρκεσε ως το τέλος. Ο Μιτεράν φιλοξενήθηκε στο σπίτι της στην Επίδαυρο και την τίμησε παριστάμενος στην τελετή της έναρξης των εκδηλώσεων της Αθήνας, πρώτης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, στις 21 Ιουνίου 1985, μπροστά στον Παρθενώνα, ενός θεσμού που ξεκίνησε με την πρωτοβουλία της Μελίνας».

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.