Με το βλέμμα στραμμένο στο βουνό…

Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης πέρασε τα μακριά, αριστοκρατικά δάχτυλά του πάνω από τις κιτρινισμένες σελίδες του βιβλίου. Στη συνέχεια έκλεισε προσεκτικά το δερμάτινο, χειροποίητο εξώφυλλο. Πρόκειται άλλωστε για ένα πολύτιμο, σπάνιο απόκτημα του 19ου αιώνα το οποίο αναφέρεται σε βασιλικούς οίκους της Ευρώπης. Η Ούρσουλα δίπλα του ξεφύλλιζε επίσης έναν δερματόδετο τόμο ο οποίος αναφερόταν σε μεγάλες και μικρότερες δυναστείες της Γηραιάς Ηπείρου και ολόκληρου του κόσμου. Ο παιδικός μου φίλος στάθηκε πάνω από το κεφάλι της γυναίκας με τα μακριά, πλατινέ μαλλιά που συγκρατούσαν απαλά δύο μεταξένιες ασημένιες κορδέλες. Πρόσεξε ότι η Ούρσουλα είχε σταθεί σε ένα κεφάλαιο που αναφερόταν στην πριγκίπισσα Μαργαρίτα της Αγγλίας. Η άτακτη, μικρότερη αδελφή της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία έφυγε πρόωρα από τη ζωή, ντυμένη με καυτά σορτς και βαθύ ντεκολτέ (πάντα ανατρεπτική), προσπαθούσε να χτενίσει τα πυρόξανθα, ατίθασα μαλλιά της Lady Αν Γκλενκόνερ. Το στιγμιότυπο – φωτογραφία στα λίγο θαμπά χρώματα της δεκαετίας του εβδομήντα – είχε τραβηχτεί στα νησιά Μιστίκ. Εριξα μια πιο προσεκτική ματιά σε όλα αυτά που είχαν τραβήξει το ενδιαφέρον της Ούρσουλα. Ενα ημερολόγιο με την υπογραφή της πριγκίπισσας Μαργαρίτας (The Princess Margaret Diaries) βρισκόταν σχεδόν κρυμμένο μέσα στο δερματόδετο σπάνιο βιβλίο.

Χρυσαφένια παραμύθια και… η σκληρή πραγματικότητα

Σκέφθηκα ότι η περιπετειώδης ζωή της πριγκίπισσας η οποία δεν υπολόγιζε πρωτόκολλα και κανόνες, κάνοντας πάντα έξαλλη την Queen Elizabeth, θα είχε τρομερό ενδιαφέρον. Χαμογέλασα πονηρά. Η σκέψη μου έτρεξε στο εξώφυλλο του BHMAgazino της προηγούμενης εβδομάδας. Το θέμα γύρω από τη μεγάλη κρίση στη μοναρχία προκάλεσε αντιδράσεις. Διάβασα πολλά σχόλια (μάλλον από νοσταλγούς και υποστηρικτές της βασιλείας αλλά και αυτούς ίσως που γοητεύονται από όλο αυτό το «glamour»), σχόλια αρνητικά. Θέλω να πω κάπου εδώ ότι προσωπικά με γοητεύουν τα λαμπερά, αισιόδοξα, όμορφα πράγματα. Λατρεύω τη «χρυσόσκονη» και τα παραμύθια με ροζ περιτύλιγμα.

Σε επαγγελματικό επίπεδο όμως κάνουμε ρεπορτάζ. Νιώθω μια ελαφριά ζάλη. Ο Ντίντης μού κάνει αέρα με μια βεντάλια από φτερά του Alexandre Vauthier. Τα αξεσουάρ, τα μακριά και κοντά φορέματα, ακόμα και τα sexy booties είναι την εφετινή σεζόν γεμάτα φτερά. Ο κ. Ευπαλίδης γελάει δυνατά. «Μμμ! Ενα feather dress ταιριάζει απόλυτα με το σκηνικό της Covid-19» κορόιδεψε. Η Ούρσουλα δεν φάνηκε να του δίνει καμία απολύτως σημασία. Της άρεσαν πάντα τα φορέματα με τα χειροποίητα φτερά. Είχε συνηθίσει να τα φοράει άλλωστε την εποχή που έκανε κλασικό μπαλέτο. Τα πριγκιπικά outfits με υπογραφές Givenchy, Iris van Herpen Couture και Georges Chakra ήταν απλωμένα πάνω στον καναπέ. Η πλατινομαλλούσα φίλη μας ήταν πανέτοιμη να τα φορέσει ακόμα και… μέσα στο σπίτι. Η παγκόσμια πανδημία έχει σταματήσει άλλωστε όλα τα καλέσματα. Υπάρχουν βέβαια τα παράνομα gatherings. Με γνωστούς κάποιες φορές οικοδεσπότες. Πληροφορούμαι μάλιστα ότι βάζουν και εισιτήριο εισόδου σε μεγάλα διαμερίσματα στο κέντρο! Magnifique!

Αν κοιτάξεις ψηλά στον Λυκαβηττό…

Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης μας πληροφόρησε ότι οι «ρωγμές» πάνω στα φούξια σατέν μποτίνια με τα φτερά by Amida Muaddi στενής του φίλης την πρόδωσαν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Η νεαρή γυναίκα είχε «σκαρφαλώσει», όπως και πολλά άλλα άτομα, στα ψηλότερα σημεία του Λυκαβηττού. Εκεί όπου έχουν δημιουργηθεί διαμερίσματα πολυτελή με θέα ολόκληρη την Αθήνα. Διαμερίσματα τα οποία βρίσκονται στους τελευταίους ορόφους πολυκατοικιών.

Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας τα οποία βγαίνουν στα τηλεοπτικά κανάλια και μιλούν για τα «περίφημα κρυφά κορωνοπάρτι» πρέπει να σηκώσουν το… βλέμμα ψηλά. Ισως πολύ-πολύ ψηλά. Τα παράνομα πάρτι – αρκετά και με είσοδο 50 ευρώ, άρα υπάρχει και το αδίκημα της φοροδιαφυγής εδώ – πραγματοποιούνται εκεί ψηλά στο «βουνό» με τα καταπράσινα δέντρα, τις πλούσιες φυλλωσιές και τα δύσβατα μονοπάτια. Κάπου θα τους τσακώσουν. Οι μουσικές διαπερνούν τις τζαμαρίες, τα φωτορρυθμικά αναβοσβήνουν συνέχεια. Η νεαρή γυναίκα η οποία βρέθηκε σε ένα τέτοιο πάρτι πληροφόρησε τον Ντίντη ότι από το τεράστιο μπαλκόνι μπορούσε να δει στη βεράντα μεζονέτας άλλοτε πανίσχυρου άνδρα της πολιτικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Ολα τα λουλούδια είχαν ξεραθεί. Η μεζονέτα, ίσως η ωραιότερη της Αθήνας, πουλήθηκε από την τράπεζα σε πολύ-πολύ χαμηλή τιμή. Ενα γκρίζο σύννεφο είχε καλύψει τις σκουριασμένες πλέον πολυθρόνες…

Oh Mon Dieu! Τι ξεπεσμός…

Ενας άνθρωπος που ανήκει σε μια συγκεκριμένη οικογένεια η οποία είχε τέλος πάντων μια οικονομική επιφάνεια πώς μπορεί να «τριγυρίζει» στη διάρκεια της ημέρας σε διάφορα γνωστά spots στο κέντρο της Αθήνας, ψαρεύοντας «πελατάκια» για τα ολονύχτια parties; Αρκετοί από αυτούς έχουν «ξεπέσει». Μοιάζουν με «πτωχούς» γαλαζοαίματους οι οποίοι όμως χάρη στη γενναιοδωρία ισχυρών εφοπλιστών συνέχιζαν να απολαμβάνουν χρυσοποίκιλτο life style. Ενα life style το οποίο περιελάμβανε από κρουαζιέρες με yachts στο Αιγαίο μέχρι καθημερινά μεσημεριανά γεύματα στο «The Claridges» του Λονδίνου. Οι σημερινοί πρίγκιπες, κάποιοι με επαναστατική διάθεση, προτιμούν να εξαργυρώνουν τους τίτλους, τις γνωριμίες και τα αστραφτερά τους χαμόγελα με πακετάκια γεμάτα χιλιάδες ευρώ ή δολάρια.

Αφιερώματα με χρυσόσκονη

Το ζεύγος Χάρι και Μέγκαν Μάρκλ δίνει τα δικαιώματα για τις βιογραφίες τους σε διεθνείς εκδοτικούς οίκους και αφιερώματα στο Netflix. Η νεαρή γυναίκα με τη λατρεία στα booties Muaddi μας διαβεβαιώνει ότι μια ομάδα ανθρώπων που ασχολούνται με βασιλικά θέματα και γυρίσματα ντοκιμαντέρ γύρω από γαλαζοαίματους διαμένει σε ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος. Το τηλεοπτικό τους συνεργείο μάλιστα απασχόλησε για πολλές ώρες την Τατιάνα Μπλάτνικ, σύζυγο του δευτερότοκου γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, για ένα μεγάλο shooting που αφορά τη ζωή της στην Ελλάδα. Γλυκιά και χαμηλών τόνων η Τατιάνα. Η μητέρα της διατηρούσε ένα μικρό κατάστημα στο Γκστάαντ, αγαπημένο των ελλήνων εφοπλιστών. Ενα τσάι super special με φόντο τις ελβετικές Αλπεις.

Κρούσματα με… αστραφτερές υπογραφές

Το Γκστάαντ δεν αποτελούσε ποτέ το αγαπημένο μου θέρετρο χειμερινών σπορ. Θεωρούσα ότι αποτελεί μια… ανηφόρα-κατηφόρα, με όλους τους γνωστούς γύρω-γύρω. Καμία σχέση με το πανέμορφο, κινηματογραφικού τύπου τοπίο της Cortina d’ Ampezzo στους Δολομίτες. Στο ωραιότερο spot των Ιταλοαυστριακών Αλπεων μπορείς να απολαύσεις χειμερινές διακοπές πολλών αστέρων, χωρίς να έχεις κοντά σου όλους εκείνους που συναντάς στην πλατεία Κολωνακίου, σε εστιατόρια της Κηφισιάς, ή στον Λαιμό της Βουλιαγμένης. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρέες Ελλήνων που συνήθιζαν να πηγαίνουν εκεί αυτή την εποχή (η καλύτερη του χρόνου καθώς τα Χριστούγεννα γίνεται χαμός) άλλαξαν γνώμη. Στο υπέρλαμπρο μέχρι πριν από κάποιους μήνες Γκστάαντ έχουν παρουσιαστεί πολλά κρούσματα COVID-19. Κάποιοι ανόητοι μαζεύτηκαν στα πανέμορφα χωριουδάκια των Ελβετικών Αλπεων για να αποφύγουν την πανδημία, κόλλησαν μεταξύ τους και μετέφεραν τον ιό και σε άλλους. Η Τζίτζι Χαντίντ, μητέρα πλέον ενός κοριτσιού λίγων εβδομάδων, επιμένει ότι το Ασπεν είναι το καλύτερο (και καθαρότερο) χειμερινό θέρετρο στον πλανήτη. Μμμ! Κάποτε δήλωνε ενθουσιασμένη και με τη Μύκονο…

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.