Προετοιμασία 10’, Ψήσιμο 4’

ΥΛΙΚΑ (για 1 μερίδα)

3 κ.σ. ντομάτα, κομμένη σε μικρά καρέ

1 κ.γ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

1 κ.γ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

3 αβγά

3 κ.σ. νερό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 1/2 κ.σ. ξινομυζήθρα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. κάππαρη

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα σουρωτήρι, στραγγίζουμε την ντομάτα και αφαιρούμε τα πολλά σπόρια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά με το νερό και λίγο αλατοπίπερο.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά. Μόλις δούμε ότι αρχίζει να γίνεται η ομελέτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, την τουμπάρουμε για ακόμη 1 λεπτό. Καλύπτουμε τη μισή επιφάνεια με την ξινομυζύθρα, την ντομάτα και την κάππαρη. Διπλώνουμε την ομελέτα και σερβίρουμε.