Ελληνική διάκριση στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Οικογενειακών Οργανώσεων

Η εκδήλωση της COFACE έλαβε χώρα στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την πρωτοβουλία «Εγγύηση για τα Παιδιά»

Αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Οικογενειακών Οργανώσεων Ευρώπης (COFACE) επανεξελέγη η γενική διευθύντρια του ΚΜΟΠ – Κέντρου Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, δρ. Αντωνία Τορρένς, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο με θέμα την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας.

Η εκδήλωση της COFACE έλαβε χώρα στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την πρωτοβουλία «Εγγύηση για τα Παιδιά», η οποία έχει σκοπό να διασφαλίσει ότι όλα τα παιδιά στην Ευρώπη που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού έχουν πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες και σε βασικές υπηρεσίες, όπως η υγεία, η διατροφή και η εκπαίδευση.

«H φτώχεια ως φαινόμενο καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δημιουργεί αισθήματα απόγνωσης, απελπισίας, εντείνοντας με αυτό τον τρόπο τον κοινωνικό αποκλεισμό», τόνισε η κ. Τορρένς, παρουσιάζοντας τις προκλήσεις που υφίστανται στην Ελλάδα και σχετικές συστάσεις για την προστασία των παιδιών και των ευάλωτων οικογενειών.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.