Αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Οικογενειακών Οργανώσεων Ευρώπης (COFACE) επανεξελέγη η γενική διευθύντρια του ΚΜΟΠ – Κέντρου Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, δρ. Αντωνία Τορρένς, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο με θέμα την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας.

Η εκδήλωση της COFACE έλαβε χώρα στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την πρωτοβουλία «Εγγύηση για τα Παιδιά», η οποία έχει σκοπό να διασφαλίσει ότι όλα τα παιδιά στην Ευρώπη που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού έχουν πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες και σε βασικές υπηρεσίες, όπως η υγεία, η διατροφή και η εκπαίδευση.

«H φτώχεια ως φαινόμενο καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δημιουργεί αισθήματα απόγνωσης, απελπισίας, εντείνοντας με αυτό τον τρόπο τον κοινωνικό αποκλεισμό», τόνισε η κ. Τορρένς, παρουσιάζοντας τις προκλήσεις που υφίστανται στην Ελλάδα και σχετικές συστάσεις για την προστασία των παιδιών και των ευάλωτων οικογενειών.