Επιτέλους η Ε.Ε. διαισθάνθηκε τις υποχρεώσεις της και έτσι μπήκε στο παιχνίδι της διένεξης Ελλάδας – Τουρκίας. Η Γερμανία, ως προεδρεύουσα χώρα αυτό το εξάμηνο του 2020, επιτελεί σωστά τον ρόλο της, κόντρα στα συμφέροντα που έχει με τη χώρα του Ερντογάν.
Αυτές τις μέρες μάς ήρθε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ο οποίος ζήτησε να επισκεφθεί τη βάση της Σούδας στην Κρήτη, όπου εδώ και καιρό έχουν μεταφερθεί μεγάλες αμερικανικές δυνάμεις από την τουρκική βάση του Ίνσιρλικ.
Διάφοροι πολιτικοί παρατηρητές ερμήνευσαν αυτήν την παρουσία του Αμερικανού υπουργού στην Κρήτη, ως μήνυμα προς την Τουρκία, για το πόσο ανεξάρτητη είναι η αμερικανική πολιτική και πόσο ισχυρή γίνεται η Ελλάδα με την παρουσία εκεί του 6ου Αμερικανικού στόλου.
Αλλά οι ίδιοι παρατηρητές μας λένε πως η Αμερική δεν μπορεί να πιέσει αρκετά, γιατί στην Τουρκία σταθμεύουν ακόμη ατομικά όπλα, τα οποία δεν γίνεται να μεταφερθούν στην Ελλάδα, επειδή είναι κάτι απαγορεπτέο.
Εδώ τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε κι μερικά άλλα θέματα :
· Μη νομίσει κανείς ότι με τις υποχωρήσεις που έδειξε η Τουρκία, προκειμένου να μπει στις διπλωματικές συζητήσεις με την Ελλάδα, τελείωσαν οι φασαρίες μαζί της. Αυτοί έχουν συγκεκριμένους σκοπούς και στόχους, που δεν πρόκειται να ξεχάσουν για το χατίρι κανενός. Οι Τούρκοι παίζουν παιχνίδια τακτικής με ένα σταθερό στόχο: Να γίνουν μεγάλη δύναμη, που θα κάνει κουμάντο στη Μέση Ανατολή. Σιγά αλλά σταθερά έχουν βάλει πλώρη για απόκτηση πυρηνικών όπλων, ώστε να μπορούν απτόητοι να επιβάλουν τους όρους τους, Απλά, προσαρμόζονται στις διάφορες ευκαιρίες που προκύπτουν.
· Όσες δυνάμεις κι αν μεταφέρουν οι Αμερικανοί στη Σούδα, θα είναι πάντοτε εξαρτημένοι από τους Τούρκους, καθόσον στο Ίνσιρλικ σταθμεύουν αμερικανικά πυρηνικά όπλα και στην Καππαδοκία υπάρχει μεγάλο αμερικανικό Ραντάρ, που ελέγχει όλες τις αραβικές χώρες.
· Η Ελλάδα, για να ξεφύγει μακρόπνοα από τους κακούς γείτονες της Τουρκίας, πρέπει να αποκτήσει ισχυρή αμυντική πολιτική. Αυτό μπορεί να γίνει, μόνο, αν μεταφερθούν τα αμερικανικά ατομικά όπλα στην Ελλάδα. Αλλά όπως λένε πολλοί, αν η κυβέρνηση τολμήσει κάτι τέτοιο, θα γίνει ο χαμός. Όμως πρέπει να γνωρίζουν όσοι είναι αντίθετοι σε μια τέτοια κίνηση, ότι στη Γερμανία και την Ιταλία οι Αμερικανοί σταθμεύουν πυρηνικά όπλα.
· Από τη δεκαετία του ’50 περίπου, στο αεροδρόμιο του Αράξου στάθμευαν μέχρι το 1991 αμερικανικά αεροπλάνα με ατομικές βόμβες, που με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης αποσύρθηκαν. Λένε, αν η ελληνική κυβέρνηση τολμήσει και προτείνει μια τέτοια κίνηση, σύσσωμη η αντιπολίτευση θα ξεσηκωθεί τάχα για να διαφυλάξει τον ελληνικό λαό. Ο κ. πρωθυπουργός, για να προασπίσει ουσιαστικά τον ελληνικό λαό, ας προχωρήσει σε δημοψήφισμα, για να λυθεί το ζήτημα. Μη νομίσει κανείς ότι οι αρνητές της παρουσίας των πυρηνικών δυνάμεων στην Ελλάδα θα αντιδράσουν δήθεν για να προφυλάξουν τον ελληνικό λαό. Θα ξεσηκώσουν τους Έλληνες προκειμένου να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές, για να κάνουν αυτοί κουμάντο.
Όσοι αγαπούν δήθεν τους Έλληνες και θέλουν να τους προφυλάξουν από μια πυρηνική καταστροφή, ας γνωρίζουν ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να μπει σε ατομικό πόλεμο. Δεν δείχνει επεκτατική και επιθετική πολιτική.
Αλλά, αν οι Ρώσοι θελήσουν τον πυρηνικό πόλεμο, μπορούν να ρίξουν μια περιορισμένης δύναμης «ατομική βόμβα του τσάρου», για να καταστραφεί όλη η κεντρική και δυτική Ευρώπη. Οι Ρώσοι κατέχουν τη μεγάλη «ατομική βόμβα του τσάρου», που κατασκεύασε το 1963/64 ο Ρώσος Ζαχάρωφ, η οποία μόνο μια τέτοια βόμβα, είναι αρκετή για να καταστρέψει όλη τη γη…