Προετοιμασία 15-20′, Μαγείρεμα 55′
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
Για τη σάλτσα ντομάτας
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
300 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
½ κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα φετάκια μελιτζάνας
3 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
120 γρ. μοτσαρέλα και ρεγκάτο (60 γρ. και 60 γρ.) χαμηλών λιπαρών
Φρέσκια ρίγανη ή βασιλικός για γαρνίρισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τη σάλτσα ντομάτας: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τη ζάχαρη. Καραμελώνουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον αποξηραμένο βασιλικό συνεχίζοντας το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά για άλλα 5-10 λεπτά. Σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για άλλα 5 λεπτά.
Για τα φετάκια μελιτζάνας
Βάζουμε τις ροδέλες μελιτζάνας σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τις πασπαλίζουμε ή τις αλείφουμε με πινέλο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε σάλτσα και τυρί και επαναφέρουμε στον φούρνο για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό ή φρέσκια ρίγανη.