Προετοιμασία 10’ Βράσιμο 12’

ΥΛΙΚΑ (για  2 μερίδες)

200 γρ. πένες μικρού μεγέθους (πικολίνι)

λίγο ελαιόλαδο για τα ζυμαρικά

6 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα

2 μικρά αγγούρια κομμένα σε πολύ λεπτά ημικύκλια

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες, τις οποίες μετά κόβουμε στα τέσσερα

1/2 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

7-8 ελιές καλαμών

1 κ.σ. φύλλα φρέσκιας ρίγανη ή 1 κ.γ. ξερή ρίγανη

200 γρ. φέτα τριμμένη

60 ml ελαιόλαδο

40 ml ξύδι κόκκινο

αλάτι θαλασσινό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με περίπου μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ, βάζουμε τα τοματίνια, το αγγούρι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τις ελιές και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τις πένες, τη ρίγανη, αλάτι κατά βούληση (προσοχή υπάρχει αρκετό αλάτι από τη φέτα που θα προσθέσουμε), λάδι και ξύδι και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τη φέτα.