Προετοιμασία 5΄, Μαγείρεμα 10΄, Αναμονή τουλάχιστον 6 ώρες
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 900 γρ.)
800 γρ. σταφύλι σταφίδα (καθαρό βάρος)
150 γρ. κρασί μοσχάτο
Τα φύλλα από 1 κλαράκι αρμπαρόριζας ή δυόσμου
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
Μέλι, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα σταφύλια. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το μοσχάτο και βράζουμε για δέκα λεπτά (αφού αρχίσει να κοχλάζει) σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα αρμπαρόριζας ή δυόσμου και τον χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για τουλάχιστον 2 ώρες και το χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ να γίνει σαν πολτός. Το αδειάζουμε σε ένα ανοξείδωτο σκεύος, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός να αφρατέψει. Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Χτυπάμε και πάλι και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρουμε σκέτο ή με λίγο μέλι από πάνω.