Πέθανε η Νταϊάν Ριγκ, των «Εκδικητών» και του Game of Thrones

Ηταν επίσης πρωταγωνίστρια της θρυλικής σειράς «Οι εκδικητές» αλλά και μια τεράστια θεατρική προσωπικότητα

Ηθοποιός υψηλής κλάσης, από τις πολύ μεγάλες πρωταγωνίστριες της βρετανικής θεατρικής σκηνής, η ηθοποιός Νταϊάνα Ριγκ πέθανε την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο, σε ηλικία 82 ετών.

Οι νεότεροι σε ηλικία θεατές την ανακάλυψαν στο πασίγνωστο τηλεοπτικό σόου «Game of thrones». Οι παλαιότεροι θα τη θυμούνται σίγουρα από τη δημοφιλέστατη σειρά της τηλεόρασης «Οι εκδικητές» (1965 – 1968). Στο πλευρό του Πάτρικ Μακνί, η Νταϊάνα Ριγκ ήταν η σούπερ sixties μυστική πράκτορας που με τον δικό της τρόπο προσπαθούσε να επιβάλει δικαιοσύνη.

Γεννημένη στις 20 Ιουλίου του 1938 στο Ντόνκαστερ του Γιόρκσαϊρ, η Ριγκ έκανε το επαγγελματικό της ντεμπούτο το 1957 και δύο χρόνια αργότερα ήταν μέλος του Βασιλικού Θιάσου Σαίξπηρ (Royal Shakespeare Company). Η δουλειά της στο θέατρο έχει αφήσει Ιστορία, τόσο σε παραστάσεις έργων του Σαίξπηρ, όσο και αρχαίας τραγωδίας (π.χ. η «Μήδεια»).

Η αφοσίωση της Ριγκ στο θέατρο είχε «συνέπειες» στην κινηματογραφική της καριέρα που υπήρξε μάλλον περιορισμένη. Ωστόσο, η Ριγκ κατάφερε να γίνει ένα από τα κορίτσια του Τζέιμς Μποντ, του Τζορτζ Λέιζενμπι για την ακρίβεια, στην ταινία «Στην υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητας» (1969).

Πάντως, στην τηλεόραση ήταν πάντα πολύ δραστήρια. Σειρές στις οποίες είχε επίσης εμφανιστεί είναι η «Βικτόρια», ο «Μαύρος νάρκισσος» και «Detectorists».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.