«Η μέθοδος Λουκασένκο»

Την έκρυθμη κατάσταση στη Λευκορωσία και τις συνεχιζόμενες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και συλλήψεις σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung εστιάζοντας στο αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης του Λουκασένκ

Την έκρυθμη κατάσταση στη Λευκορωσία και τις συνεχιζόμενες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και συλλήψεις σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung εστιάζοντας στο αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης του Λουκασένκο: «Η μέθοδος του Αλεξάντερ Λουκασένκο είναι τόσο παλιά όσο το καθεστώς του: οι αντιπολιτευόμενοι οδηγούνται στη φυλακή ή απομακρύνονται από τη χώρα (…)

O Λουκασένκο φαίνεται ότι εδώ και καιρό έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας. Αυτό αποδεικνύουν οι περίεργες εμφανίσεις του με καλάζνικοφ, η λανθασμένη εκτίμησή του για το κίνημα διαμαρτυρίας, oι αδέξιες προσπάθειές του να γοητεύσει το Κρεμλίνο, από το οποίο εξαρτάται τώρα η μοίρα του. Οι διαδηλωτές τον κοροϊδεύουν για όλα αυτά (…) Mέχρι στιγμής το κίνημα αντίστασης δεν έχει εκφοβιστεί. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η Δύση δεν τους αφήνει μόνους ενώπιον αυτού του μανιώδους ηγέτη και συνεχίζει να καταγγέλλει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Δήμητρα Κυρανούδη

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.