Μεγαλώνει η «μαύρη» λίστα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς κατέληξε σήμερα 49χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ από την 1η Αυγούστου.
Ο 49χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, ενώ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.
Συνολικά οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας έχουν φτάσει τους 290.
Συναγερμός σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά
Θετικοί στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν εργαζόμενοι σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην αρχή βρέθηκαν θετικοί δύο εργαζόμενοι την περασμένη εβδομάδα οι οποίοι ακολούθησαν το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.
Μετά από έλεγχο δειγμάτων βρέθηκαν θετικοί τουλάχιστον άλλοι δέκα εργαζόμενοι, κάτοικοι Γουμενίσσας Κιλκίς και Γρίβας.
Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει την ιχνηλάτηση επαφών σε άλλους εργαζόμενους αλλά και συγγενείς των κρο
Αύξηση κρουσμάτων στην Αττική
Την ίδια ώρα, από τη χαρτογράφηση των κρουσμάτων προκύπτει η σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, όπου μέσα σε περίπου 25 ημέρες κατεγράφησαν 2.040 κρούσματα σε ποσοστό 38% επί του συνόλου. Με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται καθημερινά και να καταγράφονται στην πρωτεύουσα από 85 έως 120 νέα κρούσματα με αυξητική τάση. Από τα 2.040 κρούσματα τα 485 συνδέονται με ταξίδι των κατοίκων της πρωτεύουσας κυρίως σε νησιά των Κυκλάδων. Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες φαίνεται η τάση να νοσούν από κορωνοϊό ολοένα και περισσότερα άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών, κάτι που θεωρείται ότι θα οδηγήσει στην αύξηση των διασωληνωμένων.
Σχεδόν τρεις θάνατοι ανά ημέρα
Οι θάνατοι που κατεγράφησαν αυτό το 25ημερο ήταν 65 – περίπου τρεις θάνατοι την ημέρα – με την αναλογία αυτή να μεγαλώνει τα τελευταία 24ωρα. Υπολογίζεται μάλιστα ότι μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας ο αριθμός των κρουσμάτων θα υπερβεί τα 13.000 και αυτός των θανάτων τους 300 συνολικά.
Από πλευράς αριθμού κρουσμάτων, στις κορυφαίες θέσεις είναι η Αττική, η Θεσαλονίκη, οι Κυκλάδες, η Ημαθία, η Πέλλα, η Λέσβος, η Κοζάνη, τα Χανιά και η Λάρισα.
Ωστόσο εντυπωσιάζει ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στην Κεντρική Μακεδονία, που προσεγγίζουν τα 1.400, όταν στην Πελοπόννησο τα κρούσματα δεν υπερβαίνουν τα 130.
Οσον αφορά τα δεδομένα του πίνακα με την αναλογία πληθυσμού, που τυγχάνουν ιδιαίτερης ανάλυσης από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, και πάλι στις τελευταίες θέσεις είναι περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου (Ηλεία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Εύβοια, Βοιωτία κι άλλες).