Η Ούρσουλα τίναξε με δύναμη τον πλατινένιο χείμαρρο των μαλλιών της. Ρούφηξε μια γουλιά από τον χυμό φρούτων με γεύση φράουλας που η θεραπαινίς Καντελάρια είχε τοποθετήσει στο φορητό ξύλινο χειροποίητο τραπέζι. Εριξε μια γρήγορη ματιά στην παραλία. Ο μεγαλοβιομήχανος χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής βρισκόταν ήδη απέναντι. Παρατήρησε ότι ένας μικρός «στόλος» από ανθρώπους οι οποίοι ανήκουν στο πλήρωμα της θαλαμηγού «Black Dream» αλλά και Φιλιππινέζες που φλυαρούσαν συνεχώς μεταξύ τους είχαν καταλάβει τη γραφική ακρογιαλιά. Θεώρησε ότι θα ήταν πολύ καλύτερα για την ίδια να παραμείνει στο yacht. Μπορούσε έτσι να απολαύσει ανενόχλητη την ηλιοθεραπεία της. Παρακολουθώντας μάλιστα, όταν το επιθυμούσε, από το upper deck με τις λευκές, δερμάτινες μαξιλάρες την «κίνηση» στην ακτή. Ο θόρυβος των τζετ σκι τα οποία πετάγονταν ξαφνικά σαν… υπερσύγχρονα διαστημικά παιχνίδια σε ασημένια και μαύρα χρώματα από το κάτω μέρος του σκάφους τής προκάλεσε έναν μικρό πονοκέφαλο. Σκέφθηκε ότι τα ερημικά κάποτε, πανέμορφα νησάκια, πόλος έλξης τώρα για τους ισχυρούς του χρήματος, παραμένουν μαγευτικά. Ακόμη τουλάχιστον.

Το ιστιο-φόρο «Black Pearl»

Αρχαιολογία και μόδα…

Ο διεθνούς φήμης καθηγητής Αρχαιολογίας δρ Τζέρεμι Αφριστον, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους προσκεκλημένους του κ. Δελμούζου-Κασσανδρή στη θαλαμηγό «Μαύρο Ονειρο» (τόσο όμορφή όσο και η εντελώς διαφορετικού στιλ – αφού πρόκειται για ιστιοφόρο – «Black Pearl», που πέρασε κι αυτή από τις ελληνικές θάλασσες), έκανε την εμφάνισή του. Η Ούρσουλα βυθίστηκε στην ανάγνωση του περιοδικού μόδας «BAZAAR». Οι τάσεις γύρω από τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ της νέας σεζόν την ενδιέφεραν πολύ περισσότερο από τις πληροφορίες του επιφανούς επιστήμονα γύρω από σπουδαία ευρήματα. Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν καθώς περνούσαν από τη βραχονησίδα Δασκαλιό τον παρακολουθούσε να αναλύει με λεπτομέρειες τις ανασκαφές που έφεραν στο φως το αρχαιότερο μνημειακό συγκρότημα κτιρίων που έχει βρεθεί στον ελληνικό κόσμο. Η Ούρσουλα «στάθηκε» στη σελίδα με ένα super sexy μίνι φόρεμα του Saint Laurent. Ο καθηγητής Αφριστον ένιωσε να… αφρίζει με την αδιαφορία της θεαματικά γοητευτικής γυναίκας σε ό,τι έχει να κάνει με την Ιστορία και τον πολιτισμό. Εκείνη έδεσε αδιάφορα το κορδόνι από το ροζ μπικίνι της. Οι πρώτες αυτές ημέρες του Σεπτεμβρίου στα άλλοτε ταπεινά Κουφονήσια είναι μαγευτικές…

Πειθαρχημένοι επιχειρηματίες, απείθαρχοι πρίγκιπες και ωραία κορίτσια

Η θεραπαινίς Καντελάρια σέρβιρε παγωτό σε μπολ τα οποία είχαν τη μορφή των περίφημων οστράκων Πίνες, τα οποία την αρχαία εποχή υπήρχαν στο Κάτω Κουφονήσι. Οι house μουσικές οι οποίες έφθαναν από την παραλία την έκαναν να κουνάει τα πόδια της στους έντονους ρυθμούς. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής ακολουθούσε με ευλάβεια τους κανόνες προστασίας από την COVID-19. Στην ακρογιαλιά υπήρχε ο προσωπικός του dj, κάποιες Φιλιππινέζες με μάσκες και ειδικά γάντια, τρεις νεαρές του φίλες και μερικοί από το πλήρωμα. Ολοι τηρούσαν τις αποστάσεις μεταξύ τους. Ο golden heir δεν επιθυμούσε να βρεθεί «εκτεθειμένος» μέσα από άστοχες κινήσεις. Ο στενός του φίλος πρίγκιψ Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν (γοητευτικός, καλογυμνασμένος αλλά πάνσκληρος, αφού έχει κατηγορηθεί για πολλές ιδιαίτερα σκληρές εξοντώσεις αντιπάλων του, βλέπε Τζαμάλ Κασόγκι) εξετέθη ανεπανόρθωτα μέσα από ένα super glamorous party στο υπερπολυτελές yacht του. Ενα party με τεράστιο συνωστισμό και… τέλειο σνομπάρισμα στους κανόνες υγιεινής και προστασίας. Τα ωραιότερα μοντέλα στον κόσμο «πέταξαν» εκεί, όπως και οι top dj των μεγάλων clubs της Ιμπιζα. Το yacht «Black Dream» το επόμενο πρωί σήκωσε άγκυρα. Νέος φθινοπωρινός προορισμός κάτω από τις ολόχρυσες αχτίδες του ήλιου η Αντίπαρος. Το μικροσκοπικό νησί είναι γεμάτο από προσωπικότητες της επιχειρηματικής ζωής, όπως επίσης όμορφα, νεαρά κορίτσια. Κορίτσια που έχουν ζητήσει από τον μπαμπά να ταξιδέψουν στα τιρκουάζ νερά με τη θαλαμηγό του.

Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν

Ελικόπτερα, θαλαμηγοί, έργα τέχνης και μία… αποπομπή

Τα ελικόπτερα που μέχρι πέρυσι έκαναν διαδρομές μεταξύ Μυκόνου, Σαντορίνης και Πάρου έχουν τώρα σχεδόν αποκλειστικό προορισμό το νησί της Μανταλένας. Πολυτελή yachts, τεράστια σιδερένια πουλιά και πολύ όμορφα σπίτια στο μικροσκοπικό νησί που ο Τομ Χανκς έκανε γνωστό στα πέρατα του κόσμου. Η οικογένεια του βραβευμένου με Oscar ηθοποιού δεν εγκαταλείπει τον απόλυτο για εκείνη καλοκαιρινό προορισμό αν στο γαλανόλευκο σκηνικό δεν πέσουν οι πρώτες σταγόνες βροχής. Στην Αντίπαρο έφθασε η Λιν Οφερ, κόρη του γνωστού διεθνώς εφοπλιστή, και η Λίνα Μποτέρο, η αγαπημένη θυγατέρα του διάσημου εικαστικού Φερνάντο Μποτέρο. Η Λίνα, καρπός του πρώτου γάμου του μεγάλου εικαστικού από την Κολομβία, δηλώνει ερωτευμένη με την Αντίπαρο. Οι δύο κυρίες κατέφθασαν στο νησί με super yachts. Στη γραφική Αντίπαρο ταξίδεψε επίσης ο Αμίν Τζάφερ, ο οποίος φροντίζει για τις συλλογές κοσμημάτων και έργων τέχνης της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ που ήταν επίσης εκεί. Οι συζητήσεις για τις άσχημες επιπτώσεις του κορωνοϊού και ο δύσκολος χειμώνας που θα διανύσουμε ήταν τα κορυφαία θέματα στα κλειστά γεύματα τα οποία πραγματοποιούνται σε σπίτια εφοπλιστών και επιχειρηματιών. Σε μία από τις συζητήσεις σχολιάστηκε η αποπομπή υψηλού διευθυντικού στελέχους από τις international galleries Μάλμπορο. Ολα πλέον γίνονται διαδικτυακά, φαίνεται να σκέφθηκε η ιδιοκτησία. Ισως οι διευθυντές σύμφωνα με την άποψη των ιθυνόντων να είναι… περιττοί!

Πολλή… κίνηση στα ιδιωτικά δείπνα αυτή την περίοδο

Ιδιωτικά δείπνα…

Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής κοιτάζει τα μεταξένια πέδιλα της Ούρσουλα, σε ένα private dinner στην Αντίπαρο. Τα πέδιλα φέρουν την υπογραφή Aquazurra και του Εντγκαρ Οζόριο, ο οποίος βρισκόταν επίσης στο νησί. Το ιδιωτικό δείπνο με τους λιγοστούς καλεσμένους είχε μια ατμόσφαιρα σχεδόν μυσταγωγική. Οι πάντες μιλούσαν σιγά, ενώ το φως από τα αρωματικά γαλλικά κεριά έστελνε παντού χρυσές αντανακλάσεις. Τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα μεταξύ των νησιών του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού. Η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου θα παντρευτεί λέει τελικά τον αγαπημένο της το ερχόμενο καλοκαίρι. Η Μαίρη, η οποία πέρασε ένα μεγάλο μέρος του καλοκαιριού της στο πατρικό σπίτι στις Σπέτσες, μου έλεγε τον Μάρτιο σε μια συνάντησή μας στα παρασκήνια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ότι ο δεσμός της μετράει πολλά χρόνια. Μου εκμυστηρεύθηκε μάλιστα ότι λόγω φόρτου εργασίας δεν… έβρισκε χρόνο να κάνει τους γάμους της. Τελικά όλα θα γίνουν. Παραμένοντας σε ρομαντικό σκηνικό, με τούλια, σατέν και κορδέλες πρέπει να αναφέρουμε ότι την Παρασκευή που μας πέρασε έγιναν οι γάμοι του νεαρού εφοπλιστή Θέμη Πετράκη. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έγιναν επίσης στην Ανδρο οι γάμοι των παιδιών των οικογενειών Καΐρη και Αράπογλου. Σε πολύ λίγες ημέρες σε ιδιαίτερα στενό κύκλο στο Σούνιο θα πραγματοποιηθούν οι γάμοι των νεαρών γόνων των οικογενειών Τσίγκα και Δάβαρη. Οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν τον Ντίνο Γουλανδρή και τους γιους του όπως επίσης τις κυρίες Αλεξάνδρα Πεταλά και Φωτεινή Λιβανού να παραμένουν στο Πόρτο Χέλι…