Γαλλία: Μείωση της καραντίνας σε 7 μέρες;

Παρά τη γενική καθιέρωση της μάσκας, ο κορωνοϊός κερδίζει έδαφος στη Γαλλία με μια ιδιαίτερη έξαρση των κρουσμάτων το τελευταίο τριήμερο που έφθασε συνολικά τις 25.000.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 7.071 κρούσματα και 3 νεκροί. Κοντά στα τριάντα διαμερίσματα στην μητροπολιτική Γαλλία και τις υπερπόντιες κτήσεις θεωρούνται επικίνδυνες ζώνες του ιου και οι αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή. Ανάμεσά τους και η περιοχή των Παρισίων «Ile de France».

Παρ’ όλα αυτά παρατηρείται μεγαλύτερη ψυχραιμία ως προς την αντιμετώπιση του ιού. Ήδη η γαλλική κυβέρνηση σκέπτεται να μειώσει στις 7 ημέρες την καραντίνα έναντι των 14 που ισχύει μέχρι σήμερα, βασιζόμενη στις τελευταίες μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες, η μετάδοση συμβαίνει εντός των πρώτων πέντε ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Νέες τακτικές στα νοσοκομεία

Μάσκες και στα σχολεία

Αν και η ιδέα αυτή δεν έχει την ομόφωνη στήριξη των ιατρών, λόγω της ραγδαίας επανεμφάνισης του ιού στη Γαλλία, το Επιστημονικό Συμβούλιο τάχθηκε υπέρ. Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν φαίνεται επίσης να έχει την ίδια άποψη. Σε αυτή την περίπτωση η Γαλλία θα είναι η πρώτη χώρα που θα μείωνε την καραντίνα στις 7 μέρες.

Τέλος, στα νοσοκομεία άρχισε να προτιμάται η μέθοδος οξυγόνωσης του ασθενούς, αποφεύγοντας τον αποκλεισμό του στην εντατική και ελευθερώνοντας έτσι κρεβάτια για τα βαριά περιστατικά.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.