Τουρκία κατά ΗΠΑ για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

Με αντίμετρα προειδοποιεί η Τουρκία τις ΗΠΑ εάν αυτές δεν αναθεωρήσουν την απόφασή τους για άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

Με αντίμετρα προειδοποιεί η Τουρκία τις ΗΠΑ εάν αυτές δεν αναθεωρήσουν την απόφασή τους για άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο.

Με οργισμένη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, η Άγκυρα κάνει λόγο για απόφαση που «θα επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού».

«Σε μια εποχή που καταβάλλονται προσπάθειες για τη μείωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, η υπογραφή μιας τέτοιας απόφασης από τις ΗΠΑ δηλητηριάζει το περιβάλλον ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή και είναι ασυμβίβαστη με το πνεύμα συμμαχίας» συμπληρώνει η ανακοίνωση.

«Αναμένουμε από τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν αυτήν την απόφαση και να υποστηρίξουν τις υπάρχουσες προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή» αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Διαφορετικά, η Τουρκία, ως εγγυητική χώρα, προκειμένου να συμμορφωθεί με τη νομική και ιστορική ευθύνη του τουρκοκυπριακού λαού, θα λάβει αποφασιστικά μέτρα» καταλήγει.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.