To μαγιό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε εκτυφλωτικό κόκκινο χρώμα ταιριάζει απόλυτα με τη μεγάλη ομπρέλα σε emperor red. Το αυτοκρατορικό κόκκινο γοητεύει εξάλλου τρελά τον Σουλτάνο ο οποίος… απλώνει το τελευταίο διάστημα τα ασπρουλιάρικα ποδαράκια του στα νερά πολυτελούς, τεράστιας πισίνας. Το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους, της λάμψης, κυρίως όμως της απόλυτης κυριαρχίας. Ο πρόεδρος της Τουρκίας ακολουθεί πάντα τις επιλογές του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς.

Ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πολύ επιτυχημένο πολιτικό σκίτσο που δημιούργησε διεθνή θόρυβο, πατάει τώρα σε… δύο πισίνες. Μία τουρκική και μία ελληνική. Το κόκκινο τύπου βερμούδα μαγιό του και το μαύρο γυαλί τη στιγμή που απλώνει το πόδι του στα ελληνικά γαλάζια νερά προκαλεί μεγάλο γέλιο. Το tweet του διάσημου αμερικανού οικονομολόγου Στιβ Χάκε γύρω από τις συνεχείς προκλήσεις και τις επικίνδυνες, τρελές κινήσεις του Ρετζέπ δημιούργησε θετικό κλίμα για την Ελλάδα.

Το viral σκίτσο με τον Ερντογάν στην πισίνα

Η αλήθεια είναι ότι ο «Ερντι», όπως τον αποκαλούν φίλοι του, ισχυροί αμερικανοί επιχειρηματίες, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να πατήσει σε δύο πισίνες. (Στην πραγματικότητα επιθυμεί να πατήσει και να κυριαρχήσει σε όλες τις… πετρελαιούχες θάλασσες και τα πελάγη.) Τα πεντάστερα και εξάστερα ξενοδοχεία (υπάρχει ένα στα τουρκικά παράλια) στα οποία συνηθίζει να καταλύει έχουν και δύο και τρεις πισίνες (εξωτερικές και εσωτερικές) για να μπορεί να… κολυμπάει με άνεση σε όλες!

Ο κ. Ερντογάν δεν έκρυβε μάλιστα τον ενθουσιασμό του κάθε φορά που η μυθική θαλαμηγός «Christina O» πλησίαζε στα πρώην κοσμοπολίτικα τουρκικά spots. Η πισίνα του yacht που είχε αποκτήσει το 1954 ο Αριστοτέλης Ωνάσης (τώρα ανήκει σε διεθνή εταιρεία ενοικιάσεως πολυτελών σκαφών) παραμένει ασυναγώνιστη. Ο βυθός της αποτελεί ασύλληπτο έργο τέχνης. Ενα τιρκουάζ, πανάκριβο «μωσαϊκό» με παραστάσεις από τη μινωική εποχή και τα ανάκτορα της Κνωσού. Superbe!

Η ηρεμία του Κυριάκου, σαμπάνιες, tips και ψυχολόγοι 

Ο «Ερντι» παρακολουθεί αφηρημένος τους γεμάτους μαύρη σοκολάτα πίδακες του εντυπωσιακού Τσεσμέ. Το Τσεσμέ (το σιντριβάνι στα τουρκικά) αποτελεί απαραίτητο… αξεσουάρ στο προεδρικό yacht. Ο τούρκος πρόεδρος εκνευρίζεται με την ηρεμία του Κυριάκου Μητσοτάκη (παρά τις συνεχείς, επικίνδυνες παρενοχλήσεις των πλοίων και αεροπλάνων του στο Αιγαίο), ο οποίος επιλέγει μπλε μαγιό, όχι όμως για πισίνα, αλλά μια συνηθισμένη, δημοφιλή παραλία στην Κρήτη. Οι τούρκοι μεγαλοεπιχειρηματίες προσπαθούν μέσα από τα κιάλια-αντίκα με τα ογκώδη ρουμπίνια του οίκου Boucheron να πάρουν μια γεύση από την πολυαγαπημένη τους Mykonos. Δυστυχώς για αυτούς παραμένουν μακριά.

Η σύζυγος γνωστού επιχειρηματία ο οποίος διαθέτει εκπληκτικό σπίτι στον Βόσπορο, κοντά σε αυτό του superstar Κενάν Ιμιρζαλίογλου, θυμάται τα big parties στο beach bar «Scorpios» με τις δεκάδες μπουκάλες ροζ σαμπάνιας Churchill. Ο αείμνηστος πρωθυπουργός της Αγγλίας Ουίνστον Τσόρτσιλ έκανε διάσημες τις συγκεκριμένες όταν τις άνοιγε τη μία μετά την άλλη στο κατάστρωμα της αγαπημένης του Ερντογάν θαλαμηγού «Christina Ο». Πληροφορούμαι ότι σε υψηλού βεληνεκούς spot διασκέδασης στη Mykonos, μετά το τέλος της προηγούμενης σεζόν μοιράστηκαν λέει κάτι απίθανα tips. (Ενα μυθικό συγκεντρωτικό ποσό.) Οι εργαζόμενοι αξίζουν τα καλύτερα πάντως. Δούλευαν ατελείωτες ώρες (πολλές φορές μέχρι… λιποθυμίας) ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του party animal Ντίντη Ευπαλίδη, τους παρακολουθούσαν ψυχολόγοι. Δεν μας κάνει τίποτα εντύπωση πλέον…

Το νέο, βλαχομπαρόκ μυκονιάτικο crowd

Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης επισήμανε ότι στη διασκέδαση επικρατούν πλέον νέα ήθη. Μια καινούργια πραγματικότητα που ίσως ξαφνιάζει αυτούς οι οποίοι δεν έχουν συνηθίσει να επισκέπτονται τα super clubs και private spots του πλανήτη. Οι συνθήκες είναι «άγριες» αν επιθυμείς να χτυπάς πρωτιές και συγκεντρώνεις όλο το χρήμα. Στην αγαπημένη μας Mykonos τα πράγματα το εφετινό αλλιώτικο, περίεργο, πολύ δύσκολο οικονομικά καλοκαίρι, έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Τα beach bars μέχρι πέρυσι γέμιζαν με μεγιστάνες του πλούτου οι οποίοι έφθαναν με υπερπολυτελή megayachts (το superyacht «Artefact», εκπληκτικό κατασκεύασμα του 2019, των γερμανικών ναυπηγείων Nobiskrug, είχε δημιουργήσει χαμό όταν έκανε την εμφάνισή του) και κατάξανθες συνοδούς με θανατηφόρες αναλογίες. Οι εικόνες του εφετινού καλοκαιριού μάλλον απογοητευτικές. Θαμώνες που κάποιες άλλες εποχές ούτε θα μπορούσαν να πλησιάσουν, celebrities και εκπρόσωποι της show business, δευτέρας και τρίτης κατηγορίας. Ανθρωποι οι οποίοι δεν ήταν ικανοί να κάνουν τους τεράστιους λογαριασμούς του παρελθόντος, να «κρατήσουν» τα μαγαζιά στα λαμπερά εμπορικά κέντρα ή τις exclusive boutiques στα Ματογιάννια. Είναι αυτοί οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν ίσως μόνο ένα «ακριβό» εισιτήριο για τα περίφημα (παράνομα) private parties σε βίλες στα προάστια του νησιού.

Μπέλα Χαντίντ

Στον Αγιο Λάζαρο… το κάνουν διαφορετικά

Ο ήχος από την κουνιστή χειροποίητη Armani πολυθρόνα του Ντίντη Ευπαλίδη «σπάει» την ησυχία στη mykonian κατοικία στον Αγιο Λάζαρο. Η σύντροφός του, πρώην supermodel Τίτι Βανίλι, μπαίνει και βγαίνει σε δύο πισίνες. Τον εντυπωσιακό βυθό τους έχει ζωγραφίσει ο Ανίς Καπούρ. Αποτελεί πράγματι σημαντικό γεγονός ο Καπούρ να «συγκινείται» από τις παρακλήσεις των κακομαθημένων μεγαλοεπιχειρηματιών. Ο ασημένιος κούνελος του Τζεφ Κουνς ασύλληπτα αστραφτερός κάτω από τις αχτίδες του ήλιου, παρακολουθεί έκπληκτος τη νέα πραγματικότητα. Ο κ. Ευπαλίδης συζητεί με φίλους γύρω από ένα περιστατικό το οποίο έγινε σύμφωνα με κατοίκους του Αγίου Λαζάρου σε πολυτελές mansion. Στους εσωτερικούς χώρους του είχαν συγκεντρωθεί πάρα πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι χόρευαν ξέφρενα στους ρυθμούς του Dj. Απίστευτος, άκρως επικίνδυνος συνωστισμός σε ένα προάστιο μάλιστα πολύ δημοφιλές, με κατοικίες γνωστών επιχειρηματιών. Ενας ισχυρός επιχειρηματίας, ο οποίος κατοικεί μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου, κάλεσε την αστυνομία. Ομάδα αστυνομικών έφθασε εκεί. Τελικά, αντίθετα με άλλα parties τα οποία διαλύονται αμέσως και πέφτουν πρόστιμα, εδώ ζητήθηκε απλά να «κατεβάσουν» την ένταση της μουσικής.

Συνεχίζονται τα κρούσματα κλοπών στη Μύκονο

Ακριβοθώρητα εισιτήρια, κλοπές και Χαντίντ…

Η Κίρατ, το ινδικής καταγωγής πολυαγαπημένο μοντέλο του Yves Saint Laurent (είχαν δημιουργήσει τη φοβερή τριάδα με την Πατ Κλίβελαντ και τη Μαρία Σνάιντερ), η οποία διαθέτει σπίτι στην Πάρο, έψαχνε προχθές μανιωδώς να βρει εισιτήρια για την πρώτη ημέρα της εμφάνισης της Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο. Η ιταλίδα ντίβα, η οποία παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη την προηγούμενη εβδομάδα στο BHMAgazino, θα εμφανιστεί ως γνωστόν στο αρχαίο θέατρο στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου. Στην κοντινή Μύκονο αναβλήθηκε τελικά το wedding beach party (μόνο για νεολαία) του νεαρού εφοπλιστή Θέμη Πετράκη και της Νίνας Γιανκόφσκι. Το ζευγάρι θα παντρευτεί σε μια μικρή, σεμνή τελετή στην Αθήνα. Τα βαφτίσια της κόρης του Στέλιου Χατζηιωάννου πραγματοποιήθηκαν χθες στις Σπέτσες με λιγότερους καλεσμένους από αυτούς που υπήρχαν στο πρόγραμμα.

Ακριβά ρολόγια και μπιζού στο στόχαστρο των μαφιόζων

Επιστρέφοντας στη Mykonos μετά την κλοπή πανάκριβου ρολογιού από τη σύζυγο γνωστού, old money επιχειρηματία (οι δράστες είναι ιταλοί μαφιόζοι) κάποιοι έδωσαν δίκιο στις αδελφές Μπέλα και Τζίτζι Χαντίντ οι οποίες διαμαρτύρονταν πέρυσι έντονα για κλοπή μεγάλης συλλογής κοσμημάτων τους.