ΚΚΕ : Το βάρος σε τέσσερα «μέτωπα»

Πανδημία, οικονομική κρίση, αυταρχισμός και εθνικά θέματα - Ομιλία Κουτσούμπα την Πέμπτη στο Αιγάλεω - Αποκαλυπτήρια μνημείου στη Μακρόνησο την Κυριακή

Σε τέσσερα μέτωπα ρίχνει το κύριο βάρος των πολιτικών δράσεών του το ΚΚΕ με στόχο την ενημέρωση του λαού στα ζητήματα της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης και της ανάγκης υπεράσπισης του λαϊκού εισοδήματος, στην έξαρση του αυταρχισμού και της καταστολής και στα εθνικά θέματα με τα «παιχνίδια» Ερντογάν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο υπό την «ομπρέλα» των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας και η προστασία του λαού είναι το πρώτιστο ζήτημα και στην κατεύθυνση αυτή θεωρεί ότι η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες. Γι’ αυτό και ο Περισσός έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να αναδείξει την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα τόσο για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, όσο και για την προστασία στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Ομιλία Κουτσούμπα την Πέμπτη

Στο πλαίσιο αυτό η Κομματική Οργάνωση Αττικής διοργανώνει την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη, στις 7.30 το απόγευμα στο Αιγάλεω στο Μπαρουτάδικο, εκδήλωσε όπου θα μιλήσει ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας. Στον Περισσό δηλώνουν εξαιρετικά ανήσυχοι για την πορεία της πανδημίας και την έλλειψη μέτρων εκ μέρους της κυβέρνησης για την προστασία της υγείας του Ελληνικού λαού, τόσο στον τομέα της υγείας (κατάσταση νοσοκομείων, υποδομές, κάλυψη κενών υγειονομικών κλπ.) όσο και στις εκπαιδευτικές διαδικασίες με το άνοιγμα των σχολείων αλλά και τα μέτρα μέσα στους εργασιακούς χώρους κλπ.

Παράλληλα, στο επίκεντρο της προσοχής του ΚΚΕ βρίσκεται η πορεία της οικονομικής κρίσης, το πρόβλημα της ανεργίας, η προστασία του λαϊκού εισοδήματος και η ανάπτυξη της πάλης ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα. Ακόμα, ιδιαίτερη έμφαση δίνουν στην αποκάλυψη και αντιμετώπιση της έξαρσης του αυταρχισμού και της καταστολής (νόμος για τις διαδηλώσεις, απεργίες κλπ.), στην υπεράσπιση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών («κοριοί» στα τηλεφωνικά κέντρα, περιορισμός της οικονομικής δράσης του ΚΚΕ κ.α.), στα φαινόμενα αντικομμουνισμού και την «αναβίωση των εμφυλιοπολεμικών ψυχώσεων με ευθύνη της κυβέρνησης», το ζήτημα της δίκης της Χρυσής Αυγής και ο «εναγκαλισμός της κυβέρνησης με ακροδεξιούς», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα εθνικά θέματα, στον Περισσό έχουν τη δική τους προσέγγιση, καταδεικνύοντας την πορεία των «ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, ανταγωνισμών και της τουρκικής προκλητικότητας στο πλαίσιο του ανταγωνισμού της με την αστική τάξη της Ελλάδας, την ανάγκη επαγρύπνησης μπροστά σε ένα νέο κύκλο εντάσεων και πιθανού θερμού επεισοδίου».

Αποκαλυπτήρια μνημείου στη Μακρόνησο την Κυριακή

Για όλα αυτά, το ΚΚΕ έχει προγραμματίσει σειρά κεντρικών πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων μεταξύ των οποίων η εκδήλωση την Κυριακή 6 Σεπτέμβρη στη Μακρόνησο, όπου ο κ. Κουτσούμπας θα μιλήσει σε εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου ως τιμή για όσους βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, έχασαν τη ζωή τους και τη σύγχρονη αντικομμουνιστική ψύχωση, ενώ το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη θα πάρει μέρος στο συλλαλητήριο και την πορεία του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη και την Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη θα παρουσιάσει τις θέσεις του ΚΚΕ για την οικονομία και τις γενικότερες εξελίξεις στο πλαίσιο του FORUM στο χώρο της ΔΕΘ. Η δέσμη αυτών των πρωτοβουλιών θα κορυφωθεί το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη με την ομιλία του κ. Κουτσούμπα στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.