Τραμπ και Μέρκελ φρενάρουν τον Ερντογάν – Υπό διεθνή πίεση η Τουρκία

Η Αθήνα αναμένει κινήσεις καλής θέλησης από την Αγκυρα για να ξεκινήσει ο διάλογος - Τι είπε ο αμερικανός πρόεδρος στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Την Τετάρτη το βράδυ η ένταση μεταφέρθηκε από το πεδίο επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο στο τρίγωνο Ουάσιγκτον – Αθήνα – Αγκυρα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε αιφνιδιαστικά να παρέμβει στην ελληνοτουρκική διένεξη, συνομιλώντας με δική του πρωτοβουλία αρχικά, επί είκοσι λεπτά, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατόπιν, κάλεσε ξανά τον έλληνα πρωθυπουργό προκειμένου να τον ενημερώσει για την έκβαση της συζήτησης που είχε με τον τούρκο πρόεδρο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αποτιμούν ως πολύ σημαντική την παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ, ιδίως εξαιτίας της ειδικής σχέσης που έχει με τον Ερντογάν, και το δεύτερο τηλεφώνημα ως επιβεβαίωση του προσωπικού ενδιαφέροντός του για την επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή μας.

«Πες μου πώς μπορώ να βοηθήσω στην αποκλιμάκωση της έντασης» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ντόναλντ Τραμπ στον κ. Μητσοτάκη.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.