Τελευταίο αντίο στον Τσάντγουϊκ Μπόουσμαν

Εφυγε από τη ζωή ένας από τους πολλά υποσχόμενους Μαύρους ηθοποιούς της εποχής μας και πρωταγωνιστής της παγκόσμιας επιτυχίας «Μαύρος Πάνθηρας» (Black Panther)

Η επάρατη νόσος νίκησε τελικά τον Μαυρο ηθοποιό Τσάντγουϊκ Μπόουσμαν ο οποίος σε ηλικία μόλις 42 ετων έφυγε από την ζωή στις 28 Αυγούστου, στην Καλιφόρνια (Λος Αντζελες). Ο Μπόουσμαν έγινε παγκοσμίως γνωστός μετά την κινηματογραφική επιτυχία «Μαύρος Πάνθηρας» (2018) του Ράιαν Κούγκλερ όπου υποδύθηκε τον ήρωα του τίτλου, που είναι και ο πρώτος Μαύρος ήρωας της Marvel Comics που μεταφέρεται ως πρωταγωνιστής στο σινεμά.

Γεννημένος στην πόλη Αντερσον της Νοτίου Καρολίνας, ο Μπόουσμαν σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Χάουαρντ της Πολιτείας Γουόσινγκτον και ασκήθηκε ως ηθοποιός στο καλοκαιρινό πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων της αγγλο αμερικανικής Δραματικής Ακαδημίας Οξφορντ. Αργότερα, μεταφέρθηκε στο Λος Αντζελες, όπου άρχισε να παίζει σε σειρές της τηλεόρασης πριν τελικά περάσει στον κινηματογράφο.

Ανάμεσα στις σειρές στις οποίες είχε εμφανιστεί είναι οι «Στον τόπο του εγκλήματος: Νέα Υόρκη», «Νόμος και τάξη», «Στην εντατική» και «Ανεξιχνίστες υποθέσεις». Στον κινηματογράφο υποδύθηκε δύο θρυλικές μορφές αμερικανών Μαύρων του 20ού αιώνα, η επιτυχία των οποίων υπήρξε πηγή έμπνευσης για τους καταπιεσμένους ομόχρωμούς τους : τον παίκτη του μπέιζμπολ Τζάκι Ρόμπινσον στο «42» του Μπράιαν Χέλγκελαντ και τον τραγουδιστή της soul Τζέιμς Μπράουν στο «Get on up» του Τέιτ Τέιλορ.

Άλλες μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες του Μπόουσμαν είναι οι «Κίνγκ: Μια ιστορία εκδίκησης», «Captain America: Εμφυλιος Πόλεμος» και δύο ταινίες Εκδικητών, οι «Εκδικητές: Η τελευταία πράξη» και «Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητας».

Η σορός του Μπόουσμαν αποτεφρώθηκε και δόθηκε στην χήρα του.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.