Προετοιμασία 5′

YΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

1 αβοκάντο

1 κ.σ. χυμός λεμονιού + 1 κ.γ. επιπλέον

1 αγγούρι, με τη φλούδα του

4 τορτίγιες ολικής άλεσης ή λευκές, μεσαίου μεγέθους

3 κ.σ. τυρί κρέμα

2-3 φύλλα μαρουλιού iceberg, χοντροκομμένα με τα χέρια

200 γρ. καπνιστός σολομός, κατά προτίμηση άγριος

2-3 κ.σ. άνηθος χοντροκομμένος (όχι τα κοτσάνια)

Μαύρο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε το αβοκάντο σε 12-16 φέτες, στις οποίες ρίχνουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν. Κόβουμε, με το πίλερ, κατά μήκος το αγγούρι σε 8 με 12 φλοίδες.

Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τις τορτίγιες για λίγα δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά μέχρι να ζεσταθούν και να σχηματιστούν γραμμές. Τις αλείφουμε με το τυρί. Βάζουμε στο κέντρο και κατά μήκος λίγο μαρούλι, 2-3 φλοίδες αγγουριού, 3-4 φέτες αβοκάντο, 2-3 φέτες σολομού και ραντίζουμε με 1 κ.γ. χυμό λεμόνι. Τρίβουμε λίγο μαύρο πιπέρι και προσθέτουμε λίγο άνηθο. Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.