Προετοιμασία 20΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

100 γρ. ρόκα

2-3 κολοκυθάκια σε λεπτές φλοίδες (με το πίλερ)

1½ κ.σ. άνηθος (όχι τα κοτσάνια)

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

4 σύκα κομμένα στα τέσσερα

8 φέτες προσούτο Ευρυτανίας, κομμένο κατά μήκος στη μέση

100 γρ. γραβιέρα Κρήτης γλυκιά, σε φλοίδες (με το πίλερ)

Λίγος κολοκυθόσπορος για γαρνίρισμα

Για τη σος

1 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο με σύκο + λίγο ακόμη για το γαρνίρισμα (υπάρχει έτοιμο στα σουπερμάρκετ)

Αλάτι

50 ml ελαιόλαδο

 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σος: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με έναν αβγοδάρτη, τη μουστάρδα με την κρέμα μπαλσάμικο και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη.

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τη ρόκα με τα κολοκυθάκια, τον άνηθο και το κρεμμυδάκι (αν χρησιμοποιήσουμε). Τυλίγουμε τα κομμάτια του σύκου με τις λωρίδες από το προσούτο.

Ρίχνουμε λίγη-λίγη τη σος στο μπολ με τη ρόκα και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε σε πιατέλα, τοποθετούμε από πάνω τα σύκα και τη γραβιέρα και πασπαλίζουμε με κολοκυθόσπορο. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με επιπλέον κρέμα μπαλσάμικο.