Κορωνοϊός : Νέο ωράριο σε κλαμπ, μπαρ, εστιατόρια

Τα νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις φέρνουν κύμα αντιδράσεων

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι εμφανίζονται οι επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι σε τουριστικές κυρίως περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τις περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας, και τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τις 11 μέχρι τις 23 Αυγούστου θα κλείνουν τα μεσάνυχτα και έως τις 7 το πρωί.

Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Η κυβέρνηση οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή μετά από ανάλυση όλων των επιδημιολογικών ευρημάτων που «έδειξαν» ποιες περιοχές βρίσκονται πλέον στο «κόκκινο».

Για τεράστιο πρόβλημα το οποίο θα αντιμετωπίσουν κυρίως μπαρ και καφετέριες σε τουριστικές περιοχές και δημοφιλή νησιά, κάνουν λόγο επιχειρηματίες του κλάδου, εκτιμώντας ότι θα προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στον κλάδο και το πρόβλημα θα είναι τεράστιο κυρίως για τα μπαρ και τις καφετέριες που λειτουργούν έως αργά. Ιδιαίτερα για τα μπαρ σε τουριστικές περιοχές και δημοφιλή νησιά που συνήθως γεμίζουν αργά το βράδυ.

Την ίδια στιγμή, έντονη είναι η αντίδραση του έπαρχου Μυκόνου, Στέλιου Μπρίγγου.

Σε σχετική του ανάρτηση, ο κ. Μπρίγγος τόνισε ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι άδικο για την περιφερειακή ενότητα Μυκόνου η οποία έχει λιγότερα κρούσματα σε σχέση με άλλες περιοχές που δε συμπεριλήφθηκαν στις νέες απαγορεύσεις, ενώ θεωρεί ότι η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί ευθεία επίθεση στο τουριστικό προϊόν της Μυκόνου, καθώς θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στην τοπική οικονομία και σωρεία ακυρώσεων επισκεπτών της τελευταίας στιγμής.

Μάλιστα, ζητά την άμεση παρέμβαση των τεσσάρων βουλευτών του νομού Κυκλάδων προκειμένου να αρθεί το εν λόγω μέτρο για τη Μύκονο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.