Προετοιμασία 15΄, Αναμονή: 30΄, Ψήσιμο: στον φούρνο 15΄, στο τηγάνι 10΄, στη σχάρα 12΄,
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από σπάλα (ζητήστε από τον χασάπη σας να προσθέσει και λίγο λίπος μοσχαρίσιο περασμένο από τη μηχανή του κιμά για έξτρα γεύση)
1/2 κ.γ. τσίλι ξερό (ή καυτερή πάπρικα), σε σκόνη
1 κ.γ. χυμός λάιμ
1/2 κ.γ. ξύσμα από ακέρωτο λάιμ
1/3 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
30 ml ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το πλάσιμο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας να ενωθούν. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να ξεκουραστεί το μείγμα και να σφίξει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
Πλάθουμε μπιφτέκια των 150 γρ. και πάχους 1 1/2 εκ., τα λαδώνουμε ελαφρώς, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή αναλόγως το ψήσιμο που προτιμάμε. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου με ένα ταψάκι με νερό από κάτω ή στο τηγάνι με ελάχιστη λιπαρή ουσία