Σε κλίμα σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης διεξάγεται η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.
Μητσοτάκης, Τσίπρας και Γεννηματά διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να νομοθετήσει ένα πλαίσιο περιορισμών ως προς το δικαίωμα του συνθροίζεσθαι προκειμένου η άσκησή του να μην στρέφεται εις βάρος του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου, όπως επιχειρηματολόγησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνοντας ότι «η πρακτική της τυφλής βίας λέγεται φασισμός κι όμως τέτοια φαινόμενα εκδηλώνονται κάθε τόσο στο όνομα του δημοκρατικού δικαιώματος στην διαδήλωση», ενώ διαβεβαίωσε ότι το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι είναι απόλυτα προστατευμένο.
Μετωπική ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας στην κυβέρνηση ότι επιχειρεί μια «αντιδραστική θεσμική τομή» με στόχο την ίδια την Δημοκρατία και το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα του να διαδηλώνει.
Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκε και το ΚΙΝΑΛ το οποίο έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει επί της αρχής του το νομοσχέδιο μετά την υιοθέτηση των προτάσεων βελτίωσης και θέσπισης εγγυήσεων που υπέβαλλε. Όπως είπε αποτελεί «ντροπή» η στάση του ΚΙΝΑΛ διατυπώνοντας αιχμές ότι «μπορεί κάποιοι να ζήλεψαν την διαδρομή του κ. Χρυσοχοίδη», όπως είπε.
Έντονη ήταν η απάντηση που του επιφύλαξε η Φώφη Γεννηματά λέγοντάς του ότι «ντροπή είναι να προσπαθεί να οικειοποιηθεί την ιστορία ενός άλλου χώρου», τονίζοντάς του ότι «δεν έχετε το πολιτικό ανάστημα να μου κουνάτε το δάχτυλο». Ενώ δεν έλειψαν από την πλευρά της και οι αιχμές για «μαγαζιά» και «παραμάγαζα» μετά τις αποκαλύψεις για τους διαλόγους Παππά-Μιωνή και την υπόθεση Καλογρίτσα, θέμα στο οποίο αναφέρθηκε και ο κ. Μητσοτάκης προτρέποντας αυτούς που «εξύφαιναν μηχανορραφίες στα υπόγεια του “μαγαζιού” να μην μας κουνούν το δάχτυλο».