Ως «δήθεν αποκάλυψη» χαρακτήρισε η Έφη Αχτσιόγλου, το δημοσίευμα ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας, υποψήφιος για την αγορά τηλεοπτικής άδειας το 2016 και συνδεδεμένος με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε για λογαριασμό της εταιρείας «Τοξότης», τρία εκ. ευρώ από εταιρεία του εξωτερικού για εικονική σύμβαση, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του Μεγάρου Μαξίμου.
Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η πλευρά Καλογρίτσα φέρεται να κατονομάζει το Νίκο Παππά ως το ιθύνοντα νου, πίσω από την ιστορία χρηματοδότησής της, με σκοπό -όπως καταγγέλλεται- την έκδοση εγγυητικής επιστολής για την συμμετοχή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.
«Πρόκειται για δήθεν αποκάλυψη. Ο κ. Καλογρίτσας, προσπαθεί να μετατρέψει μια ιδιωτική αστική διαφορά σε πολιτικό ζήτημα. Η μόνη σχέση που είχαμε με τον Καλογρίτσα ως κυβέρνηση ήταν να του αρνηθούμε να λάβει άδεια για κανάλι γιατί δεν είχε να πληρώσει το τίμημα. Ο κ. Θεοδωρικάκος έχει συνεργασία και είναι συνέταιρος με τον κ. Καλογρίτσα. Άρα ίσως ξέρει κάτι παραπάνω για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες» σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο «MEGA Σαββατοκύριακο».
«Δεν καταλαβαίνω την αναπαραγωγή ιδιωτικών συνομιλιών με όρους μου είπε και του είπα» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο ότι «η κυβέρνηση επέλεξε να επενδύσει σε ένα βούρκο αναπαραγωγής, κασετών και δήθεν σκανδάλων».
Σχολιάζοντας δε τις συνομιλίες Μιωνή-Παπά, υποστήριξε ότι από την κουβέντα των δύο «δεν προκύπτει κάτι πολιτικά μεπμπτό για τον κ. Παππά».
«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κασέτες από ιδιώτες για να δείξει τι; Oτι ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί κουβέντες που δεν ταιριάζουν σε έναν υπουργό; Θα είναι πιο προσεκτικός την άλλη φορά ο κ. Παππάς» συμπλήρωσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός.
Οι εργαζόμενοι, οι κρατικές παρεμβάσεις στην οικονομία και οι μνημονιακές εποχές
Μιλώντας για τα εργασιακά, η κ. Αχτσιόγλου, σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται μεταξύ δύο επιλογών: Της απόλυσης και της μεγάλης μείωσης του μισθού τους.
«Η κυβέρνηση επιμένει σε μια προσέγγιση που λέει ότι εάν μειωθεί το εργατικό κόστος, θα δοθεί ώθηση στην οικονομία. Μια λογική, που εκ των πραγμάτων, είναι αναποτελεσματική. Εφαρμόστηκε στη χώρα μας το 2012-2013. Είναι επιλογή που φέρνει κοινωνικό όλεθρο και αναποτελεσματική οικονομικά» τόνισε.
Ως εκ τούτου αναφέρθηκε στο τι συμβαίνει στην Ευρώπη, σε ότι αφορά στη διαχείριση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.
«Η συζήτηση στην Ευρώπη είναι πώς παρεμβαίνει το κράτος στην οικονομία για να στηρίξει εργαζομένους και μικρές επιχειρήσεις. Αν παρέμβεις ενεργητικά στην οικονομία ως κράτος, όχι με δανεικά, είναι πιο εύκολο να τονωθεί η οικονομία» ανέφερε, λέγοντας ότι υπάρχει το «μαξιλάρι» των 37 δις που «πρέπει να χρησιμοποιηθούν και να πέσουν στην πραγματική οικονομία, για μισθούς, εργασία και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
«Είμαστε ανήσυχοι ότι επιστρέφουμε σε εποχές δεύτερου μνημονίου. Δηλαδή, εποχές ραγδαίας ύφεσης, εκτίναξης ανεργίας και μείωσης εισοδήματος πολιτών» πρόσθεσε.
Ασφαλιστικά ταμεία
Σχολιάζοντας τα χρέη που υπάρχουν στον ΕΦΚΑ, έκανε λόγο για επιστροφή «στην εποχή των ελλειμματικών ταμείων».
«Αν δεν γίνει μια σοβαρή πολιτική για στήριξη εργασίας, την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της καταβολής εκκρεμών συντάξεων, θα ξανά γυρίσουμε σε εποχές που συζητούσαμε αν υπάρχουν αρκετά λεφτά στα ταμεία για να πληρωθούν οι συντάξεις του μήνα» επισήμανε, υποστηρίζοντας ότι ο κόσμος θα χρεωθεί το πρόβλημα που δημιούργησε η ΝΔ στα ασφαλιστικά ταμεία.
Τα αναδρομικά
Τέλος, σε ότι αφορά στην έκδοση της απόφασης του ΣτΕ, για τα αναδρομικά της περιόχου Ιούνιος 2015-Μάιος 2016, η κ. Αχτσίογλου, υπογράμμισε ότι ορθά επιλέχθηκε αυτή η περίοδος, γιατί «ήταν το κενό, μέχρι να διορθώσει ο νόμος Κατρούγκαλου το λάθος του κ. Βρούτση. Αφού υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο, να γίνει κατανομή σε βάθος χρόνου και να πληρωθούν αυτά τα χρήματα. Μπορούν και πρέπει να δοθούν. Με δόσεις».