Προετοιμασία 30΄, Ψήσιμο 40΄-50’

ΥΛΙΚΑ  (για 8-10 μερίδες)

180 γρ. βούτυρο + λίγο ακόμη για τη φόρμα

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

200 γρ. ζάχαρη

3 αβγά

160 γρ. γιαούρτι

2 κ.γ. ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι

1 κ.σ. (γεμάτη) παπαρουνόσπορος

40 ml χυμός λεμονιού

5 φράουλες, καθαρισμένες από το κοτσάνι τους

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα διαστάσεων 22×13 εκ. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και στη συνέχεια το γιαούρτι, το ξύσμα και τον παπαρουνόσπορο. Αφού ενσωματωθούν, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν, χτυπώντας αρχικά στη χαμηλή και μετά στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ. Προσθέτουμε τον χυμό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το αδειάζουμε στη φόρμα και βυθίζουμε στο κέντρο, κατά μήκος του κέικ τις φράουλες ολόκληρες, τη μία δίπλα στην άλλη. Ψήνουμε για 40-50 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε