Μέχρι και την Πανεπιστημίου επεκτάθηκε σήμερα ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας».
Οι πρώτες παρεμβάσεις υλοποιήθηκαν σήμερα στην Πανεπιστημίου, καθώς όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τοποθετήθηκαν κώνοι και ειδική σήμανση για τους οδηγούς.
Υπενθυμίζεται ότι στη νέα Πανεπιστημίου, η οποία εντάσσεται στον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας», δημιουργείται πεζόδρομος και λωρίδα αποκλειστικής χρήσης των μέσω μαζικής μεταφοράς, καθώς και ποδηλατόδρομος μήκους 900 μ. Παράλληλα, περιορίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου Αθηναίων από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου 2020, η Πανεπιστημίου αλλάζει όψη.
Τι αλλάζει αναλυτικά:
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει ήδη ανακοινωθεί από τον δήμο Αθηναίων, θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος ποδηλατόδρομος, μήκους 900 μέτρων, κατασκευασμένος με υλικά τελευταίας τεχνολογίας και με πλήρη σήμανση σε όλο το μήκος της οδού, που θα καλύπτει μία από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας.
Δείτε επίσης: Οι ξένες σειρές που αγαπήσαμε τον καιρό της καραντίνας
Επίσης, διαμορφώνεται ένας εντυπωσιακός πεζόδρομος, που θα καλύπτει δύο από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας, μήκους 900 μέτρων και συνολικής έκτασης 7.000 τ.μ. στον οποίο θα υπάρχουν παγκάκια, φυτά και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες.
Ακόμη, θα υπάρχει μία λωρίδα αποκλειστικής χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς ενώ τα υπόλοιπα οχήματα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε δύο λωρίδες, απαλλαγμένες από την παράνομη στάθμευση.
Η οδός Πανεπιστημίου, στη νέα μορφή της, αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς συνδετικούς κρίκους στην αλυσίδα του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας αλλά και της μεγάλης ποδηλατικής διαδρομής που δημιουργείται για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα.
Σε όλα τα σημεία που γίνονται παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας θα υπάρχει Δημοτική Αστυνομία και Τροχαία για να ενημερώνει και να διευκολύνει οδηγούς και πεζούς με οδηγίες και συστάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι όλες οι παρεμβάσεις στις οποίες προχωρά ο Δήμος Αθηναίων για τον Μεγάλο Περίπατο έχουν πιλοτικό χαρακτήρα και γίνονται με σταδιακό τρόπο. Κι αυτό προκειμένου να τεθούν σε μια πραγματική, ζωντανή δημόσια διαβούλευση ώστε το επόμενο διάστημα, όπου χρειαστεί, να υπάρξουν βελτιώσεις και να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την καθημερινότητα στην πόλη μας.
Δείτε εικόνες: