Άλλαξε τελικά από το υπουργείο Παιδείας η διάταξη του νομοσχεδίου του που ψηφίζεται την Πέμπτη, η οποία και δημιουργούσε ερωτηματικά σχετικά με το χρονικό όριο των θητειών που δίνονταν στους πρυτάνεις των ΑΕΙ. Κυρίως δε γιατί «μηδένιζε» τις προηγούμενες θητείες όσων πρυτάνεων ασκούν σήμερα τα καθήκοντα τους, οι οποίοι θα ξανακρίνονταν σε επόμενες πρυτανικές εκλογές χωρίς να υπολογίζεται πόσο χρόνο είχαν ήδη περάσει στην «καρέκλα» του πρύτανη.
Το υπουργείο Παιδείας έθεσε όριο δύο θητειών υπό συγκεκριμένες μόνο προϋποθέσεις.
Με νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στην Βουλή ορίζεται ότι δεν υπολογίζονται οι θητείες στα αξιώματα του πρύτανη και του αντιπρύτανη, όσων εξελέγησαν ή διετέλεσαν σε αυτές τις θέσεις πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος, υπό την προϋπόθεση ότι ο συνολικός αριθμός των θητειών δεν υπερβαίνει τις δύο στο αξίωμα του πρύτανη ή τις τρεις αθροιστικά στα αξιώματα του πρύτανη και του αντιπρύτανη.
Έτσι, εάν όποιος έχει διετελέσει δύο θητείες στη θέση του αντιπρύτανη μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για μια ακόμη φορά ως πρύτανης. Αντίστοιχα όποιος πρύτανης με δύο θητείες έχει δικαίωμα να κάνει μια ακόμη θητεία ως αντιπρύτανης. Δεν μπορεί όμως πρύτανης που έχει θητεύσει ήδη δυο συνεχόμενες φορές να εκλεγεί στην ίδια θέση. Παράλληλα, προβλέπεται για το μέλλον (και αν δεν αλλάξει πάλι άμεσα τον νόμο κάποιος επόμενος υπουργός Παιδείας) μόνο μια και τετραετής θητεία πρύτανη. Όσοι έχουν εκλεγεί με τον προηγούμενο νόμο που όριζε δυο θητείες των τριών ετών, έχουν το δικαίωμα να παρατείνουν για ένα χρόνο τη θητεία τους για λόγους ισονομίας.
Το νομοσχέδιο ψηφίζεται αύριο μετά από αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.