Ενα βήμα πιο κοντά στη διάσωση η Creta Farms

Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου το σχέδιο εξυγίανσης της αλλαντοβιομηχανίας

Συζητήθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου το επιχειρηματικό σχέδιο για τη διάσωση της αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms και η ένταξη της εταιρείας στο άρθρο 106 β&δ του πτωχευτικού κώδικα.

Ειδικότερα, παρέμβαση υπέρ της συμφωνίας διάσωσης της εταιρείας έκαναν ο κ. Εμμανουήλ Δομαζάκης, το σωματείο των εργαζομένων και 423 εργαζόμενοι ατομικά, όπως επίσης και πολλοί ιδιώτες πιστωτές – μικροί και μεγάλοι – οι οποίοι προσβλέπουν στη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρίας και της συνεργασίας τους με αυτή. Θετικά τοποθετήθηκαν οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία εξυγίανσης έχει ήδη λάβει το πράσινο φως της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ παράλληλα προβλέπει την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης 4 εκατ. Ευρώ στην Creta Farms, από τα οποία 2 εκατ. εκταμίευσε η Impala Hellas του νέου στρατηγικού επενδυτή Δημήτρη Βιντζηλαίου και 2 εκατ. εκταμίευσαν οι πιστώτριες τράπεζες.

Η απόφαση για την έγκριση ή μη του σχεδίου εξυγίανσης εκτιμάται ότι θα βγει μετά από 3 με 6 μήνες. Πάνω σε αυτό παίρνει θέση η εταιρεία και αναφέρει: «Απαιτείται τώρα αποφασιστικότητα και ταχύτητα στις διαδικασίες από το δικαστικό σώμα, καθώς οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση πέραν του καλοκαιριού διακινδυνεύει το όλο εγχείρημα της διάσωσης της εταιρείας, η οποία παραμένει εν ζωή χάρη στην γρήγορα εξαντλούμενη ενδιάμεση χρηματοδότηση των τραπεζών και του στρατηγικού επενδυτή κ. Δημήτρη Βιντζηλαίου».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.