Συζητήθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου το επιχειρηματικό σχέδιο για τη διάσωση της αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms και η ένταξη της εταιρείας στο άρθρο 106 β&δ του πτωχευτικού κώδικα.

Ειδικότερα, παρέμβαση υπέρ της συμφωνίας διάσωσης της εταιρείας έκαναν ο κ. Εμμανουήλ Δομαζάκης, το σωματείο των εργαζομένων και 423 εργαζόμενοι ατομικά, όπως επίσης και πολλοί ιδιώτες πιστωτές – μικροί και μεγάλοι – οι οποίοι προσβλέπουν στη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρίας και της συνεργασίας τους με αυτή. Θετικά τοποθετήθηκαν οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία εξυγίανσης έχει ήδη λάβει το πράσινο φως της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ παράλληλα προβλέπει την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης 4 εκατ. Ευρώ στην Creta Farms, από τα οποία 2 εκατ. εκταμίευσε η Impala Hellas του νέου στρατηγικού επενδυτή Δημήτρη Βιντζηλαίου και 2 εκατ. εκταμίευσαν οι πιστώτριες τράπεζες.

Η απόφαση για την έγκριση ή μη του σχεδίου εξυγίανσης εκτιμάται ότι θα βγει μετά από 3 με 6 μήνες. Πάνω σε αυτό παίρνει θέση η εταιρεία και αναφέρει: «Απαιτείται τώρα αποφασιστικότητα και ταχύτητα στις διαδικασίες από το δικαστικό σώμα, καθώς οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση πέραν του καλοκαιριού διακινδυνεύει το όλο εγχείρημα της διάσωσης της εταιρείας, η οποία παραμένει εν ζωή χάρη στην γρήγορα εξαντλούμενη ενδιάμεση χρηματοδότηση των τραπεζών και του στρατηγικού επενδυτή κ. Δημήτρη Βιντζηλαίου».